Στην επέλαση του χιονιά Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Μαγνησία, Ιωάννινα

Στα λευκά οι πόλεις από τη Θράκη έως τη Στερεά Ελλάδα

Kακοκαιρία Μήδεια: Το ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου από την Πύλη Τρικάλων και του Βαγγέλη Γκούμα από τη Φθιώτιδα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Κορυφώνεται σήμερα η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», φέρνοντας πολικό ψύχος και χιόνια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στον κλοιό του χιονιά βρίσκονται η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα. 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στα λευκά οι πόλεις από τη Θεσσαλία ως τη Θράκη

Ένα μέτρο το χιόνι στα ορεινά της Θεσσαλίας

Τρίκαλα, Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα βρίσκονται σε κλοιό χιονιά. Υπάρχουν περιοχές που έχουν κι ένα μέτρο χιόνι, όπως μετέδωσε από την Πύλη Τρικάλων η δημοσιογράφος Δήμητρα Τζιότζιου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star. Συνολικά 189 εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. 

To έστρωσε για τα καλά στη Λάρισα - φωτογραφία Eurokinssi

To έστρωσε για τα καλά στη Λάρισα - φωτογραφία Eurokinssi

Τη Δευτέρα, τα σχολεία σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα θα παραμείνουν κλειστά και αναμένεται η απόφαση για τον Βόλο. Κλειστά θα είναι και τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κλειστά τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία τη Δευτέρα λόγω χιονιά

Σε λευκό κλοιό η Ήπειρος

Πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται στην Ήπειρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων, η χιονόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 8 το πρωί , ενώ από τη νύχτα χιονίζει στον Μέτσοβο, την Κόνιτσα, το Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.  

Μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα για να μείνει ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο. 

Στα λευκά τα Ιωάννινα- φωτογραφία Eurokinissi

Στα λευκά τα Ιωάννινα- φωτογραφία Eurokinissi

Στην ορεινή Άρτα σε κλοιό χιονοπτώσεων βρίσκονται 7 χωριά και 40 οικισμοί στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, όπου τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στον δρόμο από τα μεσάνυχτα.

To ρεπορτάζ της Μαρίας Αλεβιζοπούλου για την κακοκαιρία στην Ήπειρο- μεσημεριανό δελτίο Star

Μαγνησία: Μάχη για να κρατηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο του Πηλίου

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται και στη Στερεά Ελλάδα. Στα Χάνια του Πηλίου, όπου χιονίζει ακατάπαυστα από χθες, το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η θερμοκρασία έπεσε στους -9 βαθμούς.  

Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Πηλίου οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί, αλλά με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κυρίως στον άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς και Βόλου- Μηλεών- Τσαγκαράδας, δουλεύουν πάνω από 50 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική από τον Άνω Βόλο και πάνω.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top