Με τον «κωδικό 6» η μετακίνηση για συμμετοχή σε διαδηλώσεις

Τι αναφέρεται σε έγγραφο από εσωτερική διαταγή της ΕΛ.ΑΣ

Η αστυνομία φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να καλύψει το νομικό κενό για τη μετακίνηση των πολιτών, που θέλουν να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις, ώστε να μην τους επιβάλλεται το τσουχτερό πρόστιμο των 300 ευρώ. 

Συγκεντρώσεις έως 100 άτομα: Δεν ισχύει για πλατείες και πάρκα

Σύμφωνα με το έγγραφο από την εσωτερική διαταγή της ΕΛΑΣ που παρουσίασε ο Βάιος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τον κωδικό 6 στο 13033 θα μπορούν να πηγαίνουν οι πολίτες σε διαδηλώσεις.

«Σας γνωρίζουμε ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες, μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6» αναφέρεται στο έγγραφο.  

Ουσιαστικά λοιπόν ο κωδικός 6, εκτός από άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο, δικαιολογεί και παρουσία του πολίτη στις διαδηλώσεις. 

Αυτό γίνεται για δύο λόγους:

  • γιατί πλέον επιτρέπεται η συμμετοχή σε συναθροίσεις και πορείες μέχρι 100 ατόμων, άρα θα πρέπει να καλυφθεί το κενό ως αναφορά τον κωδικό μετακίνησης 
  • γιατί προφανώς υπάρχουν έντονες και πολλές αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα από διαδηλωτές που τιμωρήθηκαν με το πρόστιμο των 300 ευρώ

Δείτε όλες τις ειδήσεις σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top