Απίστευτες δηλώσεις υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για καταγγελίες Μπεκατώρου

Υπονόησε ότι ευθύνεται η ίδια για τον βιασμό της

Η Ελένη Αξιόγλου

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών Λάρισας, Λένας Αξιόγλου, για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Η κυρία Αξιόγλου, η οποία υπήρξε και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή της στο tinealarissa.gr, ούτε λίγο, ούτε πολύ υπαινίχθηκε ότι έφταιξε η Ολυμπιονίκης που τη βίασε ο παράγοντας της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας. 

Σοφία Μπεκατώρου: «Ο άνθρωπος που με βίασε το κάνει ακόμα»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη γνώμη της σχετικά με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και γενικά το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης από άτομα σε θέση εξουσίας απάντησε:

«Αν και κομίζει γλαύκας εις Αθήνας, έκανε άριστα και το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, έστω και μετά από χρόνια. Η όλη προσωπική της αφήγηση, όπως διατυπώθηκαν οι λεπτομέρειες στα ΜΜΕ, θυμίζει πιστά το παραμύθι της “Κοκκινοσκουφίτσας”. Τα παραμύθια έχουν διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα και το μήνυμα είναι αυτό που από μικρές εμείς τουλάχιστον από καππαδοκικές και μικρασιάτικες οικογένειες ξέραμε ότι οι κυρίες , αν δεν έχουν ευαρέσκεια, δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών στις εκδρομές, στα συνέδρια και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις».

Τσιάρας: Επανέρχεται η μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι με μισόλογα δεν αποφεύγονται τα τραύματα και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όποιος δεν ανταποκρίνεται στο ερωτικό ενδιαφέρον του άλλου θα πρέπει να το λέει ξεκάθαρα. 

«Καλό ήταν να του πει ξεκάθαρα και με πολλές λέξεις, όταν τη φίλησε ξαφνικά στο στόμα, ότι η ίδια έχει προτεραιότητα τον πρωταθλητισμό της και όχι την ιδιωτική της ζωή και φυσικά να μην τον ακολουθήσει με καμία κυβέρνηση στο δωμάτιό του. Και τα λέγω αυτά ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών στη Λάρισα, όπου βία είναι και η σεξουαλική και ψυχολογική παρενόχληση. Να θυμίσω δε ότι ο βιασμός πολύ καθυστερημένα χρονικά και εξελικτικά θεωρήθηκε από το ποινικό δίκαιο ότι συμβαίνει και στο ανδρόγυνο μέσα στο γάμο, όταν η σύζυγος πει όχι. Πολλές μας έχουμε βιώσει την παρενόχληση κυρίως στον εργασιακό χώρο, αλλά εναπόκειται στη ψυχραιμία εκάστης να αντιδράσει», είπε.

Γιατί τώρα; Γιατί ήρθε η ώρα

Πάντως η κ. Αξιόγλου επεσήμανε πως η Σοφία Μπεκατώρου έκανε καλά που γνωστοποίησε αυτό που της συνέβη, καλώντας την κυβέρνηση να βάλει περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας.

Μετά τον σάλο μάλιστα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της, η κ. Αξιόγλου επιχείρησε να ανασκευάσει δηλώνοντας:

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονίζει η νέα εξομολόγησή της - Γιατί μίλησε τώρα

«Στόχος μου ήταν στη συνέντευξή μου αυτή να τονίσω ότι η αυτοπροστασία της γυναίκας είναι σημαντική, γιατί ποτέ δεν ξέρει τα όρια του αρσενικού συνομιλητή της, που σ’ αυτά αναφέρεται και το μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ ‘’Η κοκκινοσκουφίτσα’’. Παρουσιάζει το παραμύθι ότι η γυναίκα ‘’κατασπαράζεται’’ από τον άνδρα κι ως εκ τούτου, μολονότι πολιτιστικά έχει εξελιχθεί η κατάσταση και το γυναικείο ‘’όχι’’ είναι “όχι”, καλό είναι η γυναίκα να αυτοπροστατεύεται με επιλογή αποτρεπτικών συμπεριφορών, γιατί δεν ξέρει μέχρι πού φτάνει η τεστοστερόνη και τα όρια του “ερωτικά εκφραζόμενου” συνομιλητή της. Ουδόλως μίλησα έτσι, για να θίξω ή για να υπαινιχθώ έλλειψη ηθικού υποβάθρου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top