Τσιάρας: Επανέρχεται η μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Κριτική  στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στον χρόνο παραγραφής 

Τι είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας  στον Θέμα 104,6 για τη μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι την ενηλικίωση των θυμάτων     

Την επαναφορά της ρύθμισης για τη μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι την ενηλικίωση των θυμάτων ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και άλλες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.   

Υπόθεση Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε ο παράγοντας - Η απάντηση στις κατηγορίες

 «Το ζήτημα που αφορά τις αποκαλύψεις της κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου μας δίνει την αφορμή να πούμε ότι δεν μπορούμε πλέον, τέτοιου είδους φαινόμενα ούτε να κρύβονται, ούτε να υποθάλπονται, ούτε πολύ περισσότερο να μπαίνουν σε μία λογική μη δημοσιοποίησης. Το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι να σπάσει η σιωπή. Προωθούμε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν σε έναν μεγάλο βαθμό» τόνισε ο  κ. Τσιάρας.  

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπεκατώρου: Έσπασε την αλυσίδα του φόβου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε για το ίδιο θέμα κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή στον χρόνο παραγραφής:       
«Δυστυχώς και εδώ, απ' ότι πληροφορούμαι έκανε κάποιο λάθος η προηγούμενη κυβέρνηση, μη κρατώντας τον χρόνο μη παραγραφής αυτών των αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος. Εμείς, θα επαναφέρουμε μία ρύθμιση, η οποία ίσχυε και σε προηγούμενο χρόνο. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και σκεφτόμαστε πως μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον ποινικό κώδικα, χωρίς να δημιουργήσουμε άλλες παρενέργειες,οι οποίες θα έπλητταν συνταγματικά δικαιώματα ή μία συνταγματική αναφορά που θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα. Να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να καλύψουμε τέτοιου είδους περιστατικά, από εδώ και πέρα. Υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος, που είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψη που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».

Σχετικά με τον νόμο για τη Συνεπιμέλεια παιδιών, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε:

Συνεπιμέλεια: Εξετάζεται η εναλλασσόμενη κατοικία για τα παιδιά

«Θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και δρομολογείται προκειμένου να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο που αφορά την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας από τους δύο γονείς για το παιδί βρίσκεται προ των πυλών, των βημάτων που πρέπει να γίνουν ώστε να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και ελπίζω να εγκριθεί»
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top