Υπόθεση Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε ο παράγοντας - Η απάντηση στις κατηγορίες

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών

Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με την υπόθεση βιασμού της. Την ίδια στιγμή, ο μεγαλοποαράγοντας που κατήγγειλε η αθλήτρια, παραιτήθηκε από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου: Τον απωθούσα αλλά ασέλγησε πάνω μου

Η αθλήτρια, εδώ και ένα μήνα περίπου, είχε αποκαλύψει στον εισαγγελέα πως πρόκειται για υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο ίδιος απάντησε με ανακοίνωσή του σε όσα ακούγονται, λέγοντας πως πολλοί τον καταδίκασαν ως θύτη πριν του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη. Κάλεσε μάλιστα την Πολιτεία και τους θεσμικούς φορείς να σεβαστούν την οικογένειά του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Στέλεχος της ΝΔ ο άνδρας που κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τον σάλο που ξέσπασε, το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να αναστείλλει την κομματική του ιδιότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Η περιγραφή της Σοφίας Μπεκατώρου

«Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα, κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δεν σταμάτησε ό,τι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη, έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. Γύρισα στο δωμάτιό μου, όπου η συναθλήτριά μου κοιμόταν ανυποψίαστη» είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

«Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Ενώ είχαμε μόλις αποκτήσει το δικαίωμα στο όνειρο με την Αιμιλία, αν εγώ μιλούσα για ό,τι μου συνέβη, μπορεί αυτό να κατέρρεε. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτό το συναίσθημα και δεν μπορούσα να το μοιραστώ με την ομάδα μου, γιατί μπορεί να μας δίχαζε. Η ομάδα μας, που συμπεριλάμβανε και την ανδρική, βρισκόταν πάντα σε ένα λεπτό σχοινί ισορροπίας και δεν υπήρχαν δυνατοί δεσμοί που θα μπορούσαν να με κάνουν να μιλήσω ανοιχτά» αποκάλυψε.

Η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την καταγγελία της Μπεκατώρου

«Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δε συνέβη τίποτα. Έκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μην μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χώρων. Αυτός ο μισάνθρωπος, που δεν είχε όρια, εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις, τη συναισθηματική μου ευφορία και την προσήλωση στον στόχο μου. Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της ομάδας μας, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε μεγάλη συνοχή και δύναμη, τη θεσμική του θέση, ώστε να ικανοποιήσει το αρρωστημένο του ένστικτο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Σοφία Μπεκατώρου στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top