Μαραθώνιος: Μεγάλος νικητής ο Κενυάτης Κίπτο με νέο ρεκόρ διαδρομής

Παναγιώτης Καραΐσκος ο πρώτος Έλληνας

Ο Κενυτάτης δρομέας Έντουιν Κίπροπ Κίπτο αναδείχθηκε ο νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με χρόνο 2:10:33”.

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο έκανε και νέο ρεκόρ διαδρομής καθώς το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2:10.37.

μαραθωνιος νικητης

Ο Κενυάτης ήταν από την αρχή στο γκρουπ που οδηγούσε την κούρσα και στο 30ο χιλιόμετρο κατάφερε να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του και να φτάσει πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Ο 30χρονος δρομέας τα έδωσε όλα στο φινάλε και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής που κρατούσε από τις 9 Νοεμβρίου 2014 ο Κενυάτης Φελιξ Κιπτσιρτσιρ. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Παναγιώτης Καραΐσκος ο πρώτος Έλληνας

μαραθωνιος

Πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος. «Είναι η ένατη συμμετοχή μου, είναι το τέταρτο μετάλλιο μου. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση και ήθελα να το επιβεβαιώσω στην κούρσα» είπε αρχικά ο Παναγιώτης Καραΐσκος μετά τον τερματισμό και συμπλήρωσε: «Από αύριο αρχίζουν οι καινούριοι στόχοι».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο 40ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών θα διεξαχθεί σήμερα κατά τις ώρες 09:00 έως 17:45, κατά μήκος της διαδρομής: Μαραθώνας - Λ. Μαραθώνος - είσοδος στον Τύμβο (αριστερό ρεύμα) - έξοδος από Τύμβο (δεξιό ρεύμα) - Λ. Μαραθώνος - ανισόπεδος κόμβος Σταυρού - Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου -Φειδιππίδου - κόμβος Κηφισίας/Αλεξάνδρας - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

- 08:15- 10:00, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Αμαλίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Αμαλίας - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Ρήγα Φεραίου - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) - Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

- 10:30- 10.47, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 1.200 μέτρων Παιδιών κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top