Η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την καταγγελία της Μπεκατώρου

Η Ολυμπιονίκης υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της χρόνια

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Λίγες ώρες μετά την σοκαριστική αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της ομοσπονδίας, όταν ήταν 22 ετών, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, ζητώντας της να γίνει πιο συγκεκριμένη, για να μην πλανώνται σκιές για οποιονδήποτε.
 

Συγκλονίζει η Σοφία Μπεκατώρου: Τον απωθούσα αλλά ασέλγησε πάνω μου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Σία Κοσιώνη: Το μήνυμα στη Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Σοφία Μπεκατώρου: Του έλεγα «όχι» κι εκείνος δε σταμάτησε

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ισχυρίστηκε πως όταν ήταν 22 ετών είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν άνδρα της Ομοσπονδίας, ο οποίος για εκείνη αντιπροσώπευε το πατρικό πρότυπο. Αρχικά, όπως υποστηρίζει είχε πάει να τη φιλήσει ενώ αργότερα την κάλεσε και στο δωμάτιό του. 

«Προσπάθησα να τον απωθήσω, να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, θεωρώντας ότι θα το σεβαστεί. Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δε θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δε σταμάτησε ότι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου» ανέφερε η αθλήτρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top