Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονίζει η νέα εξομολόγησή της - Γιατί μίλησε τώρα

«Έχασα την εκτίμηση στον εαυτό μου»

Ανατριχίλα προκαλεί η νέα εξομολόγηση της πρωταθλήτριας Ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη όταν ήταν 22 ετών από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Καταγγελίες Μπεκατώρου: Νέα στοιχεία για την κακοποίηση της 11χρονης

Η χρυσή Ολυμπιονίκης μιλώντας στο Μega και το «Live News», περιέγραψε όλα όσα βίωσε τη φρικτή εκείνη μέρα του βιασμού της και εξήγησε τους λόγους που δεν μίλησε νωρίτερα. Έχοντας παλέψει σκληρά με τον εαυτό της, προσπάθησε να «θάψει» την τραυματική αυτή εμπειρία της, ώστε να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό και την ιστιοπλοΐα που αγαπούσε.

Κακλαμανάκης: «Κορίτσι 11 ετών αφορά η νέα καταγγελία της Μπεκατώρου»

Όπως είπε η ίδια, το περιστατικό συνέβη σε μια αποστολή στην Ισπανία: «Ήταν μια αποστολή στην Ισπανία στην οποία για πρώτη φορά είχαμε μαζί μας έναν παράγοντα της ομοσπονδίας. Τότε είχαμε μεγάλο πόλεμο με την ομοσπονδία και μας είχαν πολεμήσει. Εμένα μου είχαν επιτεθεί και μου είχαν πει ότι δεν περίμεναν τίποτα από εμένα. Ήταν ένας παράγοντας που ήταν πιο φιλικός και πιστεύαμε ότι θα διεκδικήσει τα δικαιώματά μας. Κάθε φορά που πηγαίναμε στην ομοσπονδία διαπραγματευόμασταν. Μέχρι τότε πιστεύαμε ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν με το μέρος μας. Πιστεύαμε ότι δεν ήταν κακοπροαίρετος. Αυτός μίλαγε στον πρόεδρο για εμάς. Όταν λοιπόν ακούσαμε ότι θα είναι μαζί μας χαρήκαμε».

Σοφία Μπεκατώρου μετάλλιο

Με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. AP images

Έχοντας καταλάβει την 5η θέση και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, την τελευταία ημέρα αποφάσισαν να βγουν για να το γιορτάσουν. Στην επιστροφή, έγινε το κακό, όπως είπε η ίδια: «Όταν επιστρέφαμε μείναμε στο τέλος με τον παράγοντα και μιλούσαμε. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο γύρισε και με φίλησε. Έμεινα έκπληκτη. Απομακρύνθηκα από κοντά του. Συνεχίσαμε προς το κοινό μας ξενοδοχείο. Μέσα στο ασανσέρ σταματήσαμε στον δικό του όροφο και μου είπε να πάω στο δωμάτιό του. Του είπα δεν υπάρχει λόγος και μου είπε έλα δυο λεπτά να σου μιλήσω. Και μου είπε: Φοβάσαι; Και απάντησα ότι δεν ήμουν κανένα κοριτσάκι και πήγα.

Αρχικά, μιλούσαμε για τους αγώνες και σιγά σιγά άρχισε να με πλησιάζει. Με τα πολλά άρχισε να απλώνει τα χέρια του παραπάνω και με έριξε στο κρεβάτι. Του είπα ότι δεν θέλω και δεν υπάρχει συναίνεση. Όταν εγώ αγρίευα, εκείνος σταμάταγε. Όταν σηκώθηκα να φύγω μου είπε πού πας τώρα; Και του είπα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι σου λέω ότι δε θέλω; Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τον σπάσω στο ξύλο, αλλά σκέφτηκα ότι έχει μεγάλη δύναμη στην ομοσπονδία. Όταν τελείωσε συνειδητοποίησα ότι με είχε βιάσει και πως ότι  κι αν του είπα εκείνος δεν σταμάτησε και πως ακόμα και αν του είπα ότι δεν ήθελα την συνεύρεση εκείνος δεν σταμάτησε», είπε. 

Σοφία Μπεκατώρου

«Έφυγα, ανέβηκα στο δωμάτιό μου. Η συναθλήτριά μου κοιμόταν. Έκανα μπάνιο και ήθελα να βγάλω όλη μου την σάρκα από επάνω μου. Ένιωθα θυμωμένη και αδικημένη που δεν είχα βάλει τις φωνές. Αυτό είχε γίνει όμως». 

«Είχαν τελειώσει οι αγώνες και γυρίσαμε πίσω. Όταν όλο αυτό τελείωσε και περνούσαν οι μέρες τόσο χειρότερα ένιωθα. Είχα μια σχέση τότε και το μοιράστηκα με τον σύντροφό μου. Ήθελε να αντιδράσει να πάει να τσακωθεί. δεν τον άφησα. Ήταν και εκείνος αθλητής και ποιος θα με πίστευε. Κάθε φορά που ξεκινούσε η προετοιμασία ένιωθα εγκλωβισμένη και του είπα μην μιλήσεις και εκείνος το δέχτηκε», πρόσθεσε. 

Η κ. Μπεκατώρου αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον παράγοντα λίγες ημέρες μετά το περιστατικό: «Ο παράγοντας στις δύο εβδομάδες ήθελε να με συναντήσει. Είχε καταλάβει ότι ήμουν εξοργισμένη και θα μίλαγα. Του είπα ότι μετά από αυτό που έκανες δεν σε εμπιστεύομαι καθόλου. Μιλήσαμε έξω από τα Αστέρια στην παραλιακή στην γλυφάδα και μπαίνοντας το αυτοκίνητο προσπαθούσε να δει πως εγώ το έχω πάρει και τι θα έκανα. 

Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου: «Να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες»

Το πρώτο που τον ρώτησα ήταν “πώς μπόρεσες να μου το κάνεις αυτό; Θα μπορούσες να ήσουν πατέρας μου”. Φαντάζεσαι να το έκανε αυτό κάποιος στο παιδί σου; Κατάλαβε ότι είχα συνειδητοποιήσει τον βιασμό. Προσπαθούσε να μου δείξει ότι θα με αφήσει να ηρεμήσω. Του είπα ότι δεν θέλω να με ξαναενοχλήσει ποτέ και να μην με ξαναπάρει τηλέφωνο και τον απείλησα ότι αν τολμήσει να με ξαναπλησιάσει θα τον καταγγείλω. Από τότε  δεν μιλήσαμε ποτέ ξανά γι’ αυτό το θέμα», είπε.

«Έχασα την εκτίμηση στον εαυτό μου»

Συνεχίζοντας την εξομολόγηση της, η κ. Μπεκατώρου μίλησε για τη μάχη που έδινε με τον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια: «Τη στιγμή του βιασμού στην Ισπανία έχασα ό,τι εκτίμηση είχαν για τον εαυτό μου, γιατί δε μπορούσα να συγχωρήσω στον εαυτό μου ότι δεν φώναξα ότι δεν τον χτύπησα. Κατάλαβα ότι ή έπρεπε να μιλήσω και να ελευθερώσω την ψυχή μου ή να καταστρέψω το όνειρό μου. Ήταν όνειρο δικό μου και της Αιμιλίας και έτσι αποφάσισα να θάψω το περιστατικό και να κάνω ότι δεν υπήρχε».  

Πότε και πώς αποφάσισε να μιλήσει για την εμπειρία της

Όπως είπε, μίλησε για το θέμα αυτό στα χρόνια που περνούσαν σε φίλους και συναθλητές και στην ψυχοθεραπεύτριά της. Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι μιλώντας στους συναθλητές της, όλοι είχαν να διηγηθούν μια ιστορία, όχι τόσο τραυματική σαν τη δική της. 

«Με την αγωγή που κατατέθηκε κατάλαβα ότι ήρθε η στιγμή να μιλήσω. Πήγα ως μάρτυρας και είπα για τον βιασμό και είπα το όνομα του παράγοντα. Μπορεί αυτή η μάχη να ήταν έξω από το νερό αλλά θα εξυγίαινε τον ελληνικό αθλητισμό. Πέρασε ο καιρός και παρακολούθησα στο ίντερνετ μια συζήτηση στο Ίδρυμα Ωνάση για τον εκφοβισμό και τον σεξισμό. Αυτό με έκανε να ξαναθυμηθώ τον δικό μου βιασμό, και μια περίπτωση όπου τυχαία κάποιος γονέας μου είπε όταν του είπα ότι κάνω ιστιοπλοΐα αν ξέρω τον τάδε που ήταν και ο βιαστής μου. Μου είπε «ποιος αυτός που την πέφτει σε 15χρονα;» Τότε κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε ελεύθερος χωρίς καμία συνέπεια. Αποφάσισα να γράψω ένα σχόλιο στα social media ότι κι εγώ έχω υποστεί βιασμό και καταλαβαίνω απόλυτα τα θύματα και δεν είναι εύκολο να βγεις και να μιλήσεις». 

Όλες οι ειδήσεις για την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top