Καταγγελίες Μπεκατώρου: Νέα στοιχεία για την κακοποίηση της 11χρονης

Σε εξέλιξη η έρευνα της Εισαγγελίας

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων ακολούθησε την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντας της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 

Κακλαμανάκης: «Κορίτσι 11 ετών αφορά η νέα καταγγελία της Μπεκατώρου»

Χθες η κ. Μπεκατώρου πέρασε την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και κατήγγειλε την κακοποίηση μιας ακόμα αθλήτριας, η οποία έλαβε χώρα περίπου πριν από μια δεκαετία. 

Μιλώντας στο Mega, ο ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, αποκάλυψε πως πρόκειται για ένα κορίτσι που όταν κακοποιήθηκε ήταν μόλις 11 ετών και πως το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί. 

Υπόθεση Μπεκατώρου: Αίτημα να κληθούν 8 νέοι μάρτυρες έκανε η δικηγόρος

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ανήλικη  ήταν τότε αθλήτρια σε έναν μικρό ναυτικό όμιλο της βορειοανατολικής Αττικής. 

Η Σοφία Μπεκατώρου, βγαίνοντας χθες από το γραφείο της εισαγγελίας έστειλε μήνυμα σε όλους όσοι έχουν υποστεί σεξουαλική βία ή κακοποίηση να μιλήσουν, ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να ξεπεραστεί ο φόβος. 

Οι εισαγγελικές αρχές είναι αποφασισμένες να ερευνήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση και θα καλέσουν σύντομα για κατάθεση τη συγκεκριμένη αθλήτρια, την οποία κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου. 

Μπουντούρης για Μπεκατώρου: «Δεν υπάρχει βιασμός»

Σκοπός τους είναι να διαπιστώσουν αν η κοπέλα αυτή θα επιβεβαιώσει τις καταγγελίες και βέβαια αν το κάνει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το έγκλημα ή τα εγκλήματα που θα καταγγείλει στην κατάθεση της. 

Σε περίπτωση που η εν λόγω μάρτυρας μιλήσει τότε το πιθανότερο είναι ότι η αρμόδια εισαγγελική αρχή θα έχει να κάνει με «ζωντανά» ποινικά αδικήματα, δηλαδή αδικήματα που δεν έχουν εκ του νόμου υποπέσει σε παραγραφή.

Σοφία Μπεκατώρου: Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η νέα μάρτυρας που θα κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα να αναφερθεί και εκείνη με τη σειρά της σε άλλο περιστατικό κακοποίησης. 

Όσα πρόσωπα πάντως κατονομαστούν από τις παθούσες ως δράστες εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας θα κληθούν τελευταία για κατάθεση από τον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα. 

Έρευνα για κακοδιαχείριση στη ΕΟΙ

Την ίδια ώρα, μια άλλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πάλι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία έχει στο επίκεντρό της τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου: «Να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες»

Πρόκειται για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Κων. Σιμιτζόγλου και η οποία διενεργείται με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στον Όμιλο. 

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, μάλιστα, έχει καταθέσει και η κυρία Μπεκατώρου. Χθες, η Έλλη Ρούσσου που εκπροσωπεί νομικά τόσο τον κ. Κακλαμανάκη όσο και την κυρία Μπεκατώρου κατέθεσε στον κ. Σιμιτζόγλου λίστα με τα ονόματα οκτώ μαρτύρων. Η δικηγόρος ζήτησε από τον εισαγγελέα τα πρόσωπα αυτά να καταθέσουν ενώπιόν του και παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζήτησης συγκεκριμένων εγγράφων που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top