Σοφία Μπεκατώρου: Κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριάς της

Η νέα υπόθεση βιασμού δεν έχει παραγραφεί

Η δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου αμέσως μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα 

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεση της στον εισαγγελέα, δεν αναφέρθηκε μόνο στη δίκη της καταγγελία αλλά κατονόμασε και μία ακόμα περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου: «Να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες»

Η νέα αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, όπως ισχύει στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου. Να θυμίσουμε ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης ισχυρίζεται ότι ο παράγοντας της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας ασέλγησε πάνω της το 1998. 

Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη, εκτός από τη δίκη της περίπτωση, δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Νωρίτερα, η Σοφία Μπεκατώρου, εξερχόμενη από το εισαγγελικό γραφείο, όπου κατέθετε επί τρεις ώρες για την καταγγελία της σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ομοσπονδίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν, ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top