Σοφία Μπεκατώρου: «Ο άνθρωπος που με βίασε το κάνει ακόμα»

Πώς εξήγησε στα παιδιά της αυτό που της είχε συμβεί

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η ολυπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, αποκαλύπτοντας πως ο άνθρωπος, τον οποίο κατηγορεί για τον βιασμό της, συνεχίζει να το κάνει και σε άλλα παιδιά. 

«Άκουσα σχόλια από έναν πατέρα πως αυτός ο άνθρωπος που με κακοποίησε σεξουαλικά εμένα συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά. Ένιωσα πως είχα μεγάλη ευθύνη. Έπρεπε να μιλήσω», τόνισε η αθλήτρια, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τσιάρας: Επανέρχεται η μη παραγραφή στα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Όπως είπε, όταν η ίδια του ζήτησε εξηγήσεις για όσα της είχε κάνει, εκείνος δεν παραδέχθηκε τίποτα και φυσικά δε ζήτησε ούτε μία συγγνώμη. 

«Όταν του μίλησα χρόνια αργότερα προσπάθησε να με πείσει ότι δεν ήταν βιασμός. Προσπάθησε να το αρνηθεί. Δε μου ζήτησε συγγνώμη. Θέλω να βεβαιωθώ πως δε θα ξανακάνει κακό σε κανέναν», είπε. 

Γιατί τώρα; Γιατί ήρθε η ώρα

Προσπαθώντας να εξηγήσει σε όλους όσοι ρωτάνε, γιατί έκανε τώρα τις καταγγελίες της, μετά από τόσα χρόνια, η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογήθηκε πως το τραύμα που υπέστη ήταν βαθύ. 

Υπόθεση Μπεκατώρου: Και νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Είχα απωθήσει το συμβάν βαθιά μέσα μου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια δεν το σκεφτόμουν καθόλου, γιατί ήξερα ότι δε θα με άφηνε να λειτουργήσω. Φοβόμουν τις συνέπειες από τη στιγμή που δεν το είχα καταγγείλει αμέσως. Υπήρχε ομερτά στην Ομοσπονδία. Το σύστημα δεν άφηνε κανέναν αθλητή να φωνάξει. Όποιος προσπαθούσε να φωνάξει ήξερε ουσιαστικά πως δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου ότι αυτό θα περάσει», παραδέχθηκε.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν έχει σκοπό να πολιτευτεί και πως στόχος της είναι μόνο να μην επαναληφθεί σε άλλες αθλήτριες αυτό που συνέβη σε εκείνη. 

Κακλαμανάκης: «Τα λέγαμε και δε μας άκουγε κανείς»

«Δε θέλω να πολίτευτω, ούτε να γίνω ευρωβουλευτής. Δεν μπαίνω καν σε αυτή τη διαδικασία. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Δεν είχα καμία πολιτική στόχευση. Δε θέλω να απαντήσω σε όλους αυτούς που λένε γιατί όχι τότε. Δε θέλω να απαντήσω σε κάποιους που είναι ανώνυμοι. Όσοι γνωρίζουν ξέρουν πως το τραύμα είναι βαθύ. Αυτά τα πράγματα είναι κάτι που είτε τα καταγγέλλεις μετά, αργότερα, είτε καθόλου. Το τώρα έχει να κάνει με το ότι ήθελα να βοηθήσω άλλα κορίτσια», είπε.

Η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε ακόμα πώς είπε στα παιδιά της για τα όσα τραγικά είχε βιώσει, αλλά και την πρόθεσή της να τα δημοσιοποιήσει. 

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάρει τόση δημοσιότητα το θέμα. Φρόντισα να συζητήσω με τα παιδιά πριν. Να τους πω για τη σεξουαλική βία. Αν και είναι μικρά. Ο γιος μου είναι 12 και η κόρη μου 8 ετών. Τους εξήγησα. Ο γιος μου στην αρχή μου είπε ότι θα γίνουμε ρεζίλι και δε θα μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο. Στην αρχή στεναχωρήθηκα, αλλά μετά του είπα ότι πρέπει να μιλήσω για να σωθούν κι άλλα παιδιά. Και τότε ηρέμησε. Η κόρη μου, μου είπε :”Τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δεν θα φοβάμαι πια”», είπε η ολυμπιονίκης.

Τέλος, παραδέχθηκε πως κοιτώντας πίσω, αν άλλαζε κάτι στον τρόπο που αντιμετώπισε αυτό που της συνέβη, θα ήταν ότι θα το μοιραζόταν με άλλους ανθρώπους. 

Σοφία Μπεκατώρου: Συγκλονίζει η νέα εξομολόγησή της - Γιατί μίλησε τώρα

«Με την ωριμότητα που έχω σήμερα, θα μιλούσα τότε στη μητέρα και στους δικούς μου ανθρώπους. Σε παγώνει, όμως, το γεγονός ότι φοβάσαι πως δε θα σε πιστέψουν. Το ίδιο το θύμα πιστεύει ότι φταίει. Για πάρα πολύ καιρό φόρτωνα τον εαυτό μου ευθύνες για το ό,τι συνέβη. Οι άνθρωποι που προβαίνουν σε τέτοιες συμπεριφορές είναι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει οικειότητα με το θύμα. Κάποια στιγμή τα φώτα της δημοσιότητα θα σβήσουν και τότε θα ξεκινήσει ο πραγματικός αγώνας», είπε και συνέχισε: 

«Ήθελα να αναδείξω την κατάχρηση εξουσίας και να προστατεύσω άλλα παιδιά. Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να αποκομίσω κάτι απ’ όλο αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα. Η καταγγελία μου ισχύει στο ακέραιο. Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα… Έχω μόνο να χάσω από αυτή την ιστορία, αλλά ας φάω όσες σφαίρες χρειαστεί αρκεί να σωθεί κάποιος άλλος».

Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την καταγγελία

Συμβούλεψε τα νεότερα κορίτσια να μιλάνε αμέσως, γιατί, όπως είπε, η νομοθεσία αυτή τη στιγμή λειτουργεί υπέρ του θύτη. 

Σχολιάζοντας δε την αντίδραση της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μετά τις αποκαλύψεις της είπε:

Σακελλαροπούλου: Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή 

«Η αντίδραση της Ομοσπονδίας στην υπόθεσή μου αντικατοπτρίζει τη σχέση της Ομοσπονδίας με τους αθλητές. Όποιοι άνθρωποι μένουν τόσα πολλά χρόνια στο ίδιο πόστο είναι δεδομένο πως δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης με τους ομίλους, οι οποίοι εξαρτώνται οικονομικά από την Ομοσπονδία. Υπάρχει ένα κλίμα εκβιασμού. Υπάρχει τεράστια διασπάθιση χρήματος. Εμάς μας έστελναν σε αγώνες χωρίς χρήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top