Οι πρώτες δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την καταγγελία

«Μου δώσατε κουράγιο να μοιραστώ την τραυματική εμπειρία μου» παραδέχτηκε

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά την καταγγελία πώς υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας έκανε η Σοφία Μπεκατώρου   στις κάμερες.

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας τότε ήταν μόνο 22 ετών όταν έζησε αυτές τις δραματικές στιγμές όμως όπως είπε χαρακτηριστικά, τα μηνύματα του κόσμου ήταν αυτά που της έδωσαν το θάρρος να μιλήσει για τα εφιαλτικά αυτά γεγονότα.

Σακελλαροπούλου: Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή 

  «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την άμεση ανταπόκρισή τους, όλο τον πολιτικό κόσμο αλλά και κάθε άνθρωπο γιατί με τα μηνύματά σας μου δώσατε κουράγιο να αποκαλύψω και να μοιραστώ αυτήν την τραυματική εμπειρία που είχα. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους Έλληνες αθλητές Ιστιοπολοϊας αφορά κυρίως στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η δική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών κι επειδή θέλουμε κι επιθυμούμε να καθαρίσουμε το αθλητικό τοπίο και πρέπει να πείσουμε τα νέα παιδιά να έρθουν να αθληθούν και να μπορούμε να άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους και σε μία υγιή κοινωνία, μιλάμε ανοιχτά.» δήλωσε και πρόσθεσε:

Το μήνυμα του Κώστα Κεντέρη για τη Σοφία Μπεκατώρου

«Δεν είναι εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο, αφού μίλησα, έχω εισπράξει όλα αυτά τα μηνύματα, τα ενθαρρυντικά λόγια αλλά και την αγκαλιά όλης της πολιτείας, μπορώ να πω με σιγουριά σε κάθε θύμα που είναι σε αυτήν την θέση, να σπάσει την σιωπή και να μιλήσει από οποιονδήποτε χώρο κι αν είναι γιατί όλοι έχουμε την δύναμη. Αυτό είναι το ξεκίνημα για μια Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε, μια υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της.»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top