Κορωνοϊός: Επέστρεψε στο «πορτοκαλί» η μισή Ελλάδα

Ποιες περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο» - Έπεσε ο δείκτης θετικότητας

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί η αστυνομία για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ελπίδες για την πορεία του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα μας δίνει η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέχγου Νόσων (ECDC).

Μετά από 55 ημέρες lockdown, σχεδόν η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω έχει «περάσει» και πάλι στο πορτοκαλί χρώμα, που σημαίνει 25 με 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Χριστούγεννα με lockdown: Πώς πάμε σε εορταστικά τραπέζια και εκκλησίες

Στον αντίποδα, στο «κόκκινο» παραμένει η βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

ECDC κορωνοϊός

Λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εμφανίζουν τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, που είναι σε πράσινο χρώμα, έχοντας λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν 873 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να στρέφουν την προσοχή τους στην Αττική, όπου οι αριθμοί παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Έπεσε ο δείκτης θετικότητας

Στο «πράσινο» είναι, όμως, και ολόκληρη η Ελλάδα, όσον αφορά τον χάρτη θετικότητας του ECDC.

Αυτό σημαίνει ότι έπεσε κάτω από το άκρως επικίνδυνο όριο του 4% στη θετικότητα των τεστ που πραγματοποιούνται. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης παραμένουν στην κίτρινη ζώνη, δηλαδή με θετικότητα μεγαλύτερη του 4%.

ECDC positivity

«Συνεχίζουμε τη συλλογική προσπάθεια προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά της COVID-19. Χρόνια πολλά!», αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε ανάρτησή του στο facebook.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top