Χριστούγεννα με lockdown: Πώς πάμε σε εορταστικά τραπέζια και εκκλησίες

Αυστηροί έλεγχοι από αστυνομία – Όλα τα μέτρα που ισχύουν

Διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά είναι τα φετινά Χριστούγεννα, τα οποία γίνονται στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει έκκληση σε κάθε τόνο στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ σε ισχύ βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας, που προβλέπει αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα, σε όσους αγνοούν τα μέτρα.

Παρατείνεται το lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη

Καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός τρίτου κύματος πανδημίας στη χώρα, κάτι που επεσήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει – μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα – για σκληρότερο lockdown, εάν δεν τηρηθούν τα αυστηρότερα μέτρα τα Χριστούγεννα.

Καμία χαλάρωση στα ρεβεγιόν αλλιώς.. σκληρότερα μέτρα

Εορταστικό τραπέζι, εκκλησίες και μετακινήσεις

Η οδηγία είναι να μην γίνει σε κανένα σπίτι συγκέντρωση μεγαλύτερη των εννέα ατόμων, τα οποία θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δύο οικογένειες, με τον πρωθυπουργό να ζητά από τους πολίτες να γιορτάσουν σε όσο το δυνατόν πιο στενό οικογενειακό κύκλο είναι εφικτό.

Χριστούγεννα 2020: Πως θα γιορταστούν σε ολόκληρο τον κόσμο

Η μετάβαση στο εορταστικό τραπέζι γίνεται με τον κωδικό 6 στο 13033. Σε περίπτωση υπεράριθμων, σύμφωνα και με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Αστυνομία μπορεί να διενεργήσει έλεγχο μετά από καταγγελία, παρουσία εισαγγελέα και να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 22.00 έως τις 5 το πρωί, με την αστυνομία να έχει ξεκάθαρη εντολή για αυστηρούς ελέγχους σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, σε διόδια, αλλά και σε ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για λόγους υγείας και εργασίας, πάντα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλιώς το πρόστιμο, που θα επιβάλλεται, θα είναι 300 ευρώ.

Με τον ίδιο κωδικό, το 6, γίνεται και η μετάβαση στους ναούς, καθώς επιτρέπεται η μετάβαση των πιστών μόνο για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, στους ναούς της χώρας θα επιτραπεί να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top