Καμία χαλάρωση στα ρεβεγιόν αλλιώς.. σκληρότερα μέτρα

Σύσκεψη με Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Εκτεταμένοι έλεγχοι από αστυνομία

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε από τη βόρεια Ελλάδα, την Τετάρτη, έκκληση στους πολίτες να γιορτάσουν σε στενό οικογενειακό κύκλο τα Χριστούγεννα

Καμία χαλάρωση στα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν αλλιώς… θα έρθει πιο σκληρό lockdown την Πρωτοχρονιά.

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν από την κυβέρνηση, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό κατά τις ημέρες των γιορτών.

Το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διπλή σύσκεψη με διπλό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων.
Στόχος ήταν καταρχάς να καταστεί σαφές εκ νέου ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι τις ημέρες των γιορτών, καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στην αποφυγή συναθροίσεων σε σπίτια. 

Χριστούγεννα εν μέσω lockdown: Ποια μέτρα ισχύουν - Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

Ο Μητσοτάκης αγόρασε βιβλία με click away και περιμένει σε ουρά

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης έγινε ειδικότερα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, επισκόπηση των επιδημιολογικών δεδομένων, επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση και επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Πολιτείας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων τις μέρες των εορτών. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε την ετοιμότητα των αρχών και έδωσε έμφαση στους εκτεταμένους ελέγχους που έχουν σχεδιαστεί και θα διεξάγονται ειδικά για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 22.00 το βράδυ. 

Δημοτικά σχολεία: Πάνε για άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Lockdown: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται στο ίδιο αυτοκίνητο τις γιορτές

Στο δεύτερο μέρος της σύσκεψης, σύμφωνα με το Μαξίμου, επιβεβαιώθηκε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό και εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ταχεία υλοποίηση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα. Σημειώθηκαν τα μεγάλα ποσοστά θετικής απόκρισης των υγειονομικών στη διαδικασία του εμβολιασμού, γεγονός που στέλνει, με το θετικό τους παράδειγμα, ένα μήνυμα για την πορεία της όλης προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο, ανέφεραν από την κυβέρνηση. Ειδικότερα κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι ήδη έχει δηλώσει την πρόθεση να συμμετάσχει στον εμβολιασμό το 70% των υγειονομικών. 

Έκκληση Μητσοτάκη: Γιορτάστε οικογενειακά για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα

Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης των πολιτών μέσω της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τη σημασία του εμβολιασμού και για το πως φτάσαμε, μέσα από μια παγκόσμια αλυσίδα συνεργασίας ειδικών και επιστημόνων, στο δρόμο για την δημιουργία ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου ώστε να χτίσουμε σταδιακά τείχος ανοσίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top