Άνοιξε τα μάτια του κι επικοινωνεί ο 8χρονος με τα συμπτώματα Kawasaki

Αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 8χρονο Γιάννη, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και παρουσίασε επιπλοκές, εμφανίζοντας συμπτώματα του συνδρόμου Kawasaki. 

8χρονος με κορωνοϊό: «Μην ανοίξετε τα δώρα μου πριν βγω απ' το νοσοκομείο»

Η κατάσταση της υγείας του εμφανίζει σημαντική βελτίωση και οι γιατροί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπως είπαν στον Alpha τον αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα. 

Ο μικρός, που όπως τους είπε θέλει να γίνει αστροναύτης όταν μεγαλώσει, άνοιξε τα μάτια τους κι επικοινωνεί με τους γιατρούς και τους γονείς του. 

Συμπτώματα kawasaki σε 8χρονο: Είναι καταβεβλημένος, καρφωμένος στο κρεβάτι

«Είναι καλά» τόνισε ο πατέρας του στον Alpha. «Ήταν μεγάλη η αγωνία μας αλλά τώρα χαμογελάμε», συνέχισε.

Πλέον όλοι είναι αισιόδοξοι ότι ο μικρός μαχητής θα τα καταφέρει και θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του πριν από τα Χριστούγεννα και να ανοίξει το δώρο που θα του φέρει ο Άγιος Βασίλης. 

Αυτό άλλωστε ήταν και η έννοια του μέσα στη ΜΕΘ. Μήπως και ανοίξουν τα υπόλοιπα επτά αδέλφια του τα δώρα χωρίς εκείνον. 

Κορωνοϊός: Mε συμπτώματα Kawasaki νοσηλεύεται 8χρονος στη ΜΕΘ

Ο 8χρονος Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και μιας και ο πατέρας του είχε κορωνοϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίο. Εκεί υποβλήθηκε σε τρία τεστ που βγήκαν αρνητικά, όμως οι γιατροί του έκαναν και τεστ αντισωμάτων που έδειξε ότι είχε νοσήσει χωρίς να εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα. 

Ο κορωνοϊός έριξε το ανοσοποιητικό του σύστημα και εμφάνισε την πολύ σπάνια επιπλοκή του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Kawasaki.

Τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Kawasaki ή την ελαφρύτερη μορφή της εμφανίζουν προβλήματα εξανθήματα στο δέρμα, πυρετό, ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, καρδιακή ανεπάρκεια, χαμηλή πίεση, πόνο στην κοιλιά και διάρροιες.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο, η οποία προσομοιάζει με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών – Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top