Συμπτώματα kawasaki σε 8χρονο: Είναι καταβεβλημένος, καρφωμένος στο κρεβάτι

Πώς ξεκίνησαν οι πρώτες ενδείξεις περιγράφει ο πατέρας του

Ένα αγοράκι μόλις 8 ετών που νόσησε πριν από τρεις εβδομάδες από κορωνοϊό εμφάνισε ξαφνικά τη νόσο kawasaki. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Πάτρας. Ο πατέρας του μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Κώστα Γκελντή για τον εφιάλτη που βιώνουν. 

Κορωνοϊός: Mε συμπτώματα Kawasaki νοσηλεύεται 8χρονος στη ΜΕΘ

«Είναι καταβεβλημένος, καρφωμένος στο κρεβάτι. Το μόνο που μπορώ να κάνω με τις ταπεινές μου δυνάμεις είναι να προσεύχομαι. Ο Θεός να φωτίσει τα χέρια των γιατρών» λέει ο πατέρας του 8χρονου.

Κορωνοϊός: «Ο γιος μου παλεύει για τη ζωή του» λέει ο πατέρας του 8χρονου

Το παιδί κόλλησε κορωνοϊό στις αρχές Νοεμβρίου και ήταν ασυμπτωματικό. Τρεις εβδομάδες μετά όμως η κατάσταση της υγείας του άλλαξε δραματικά. Ο 8χρονος έκανε μάθημα τηλεκπαίδευσης και μετά από μία ώρα, πήγε στον πατέρα του και είπε «δεν μπορώ άλλο, κουράστηκα», όπως περιγράφει.

Κορωνοϊός: Το μυστηριώδες σύνδρομο τύπου Kawasaki πλήττει και ενήλικες

Για τις επόμενες δυο ημέρες ο πυρετός δεν έπεφτε και οι γονείς μετέφεραν  το αγοράκι στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Το αγόρι εμφάνισε υψηλό αριθμό θετικών αντισωμάτων. Αυτά ήταν που πυροδότησαν και τη νόσο Kawasaki. 

Είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που εμφανίζει με την Covid και τη νόσο Kawasaki. Παγκόσμια έχουν καταγραφεί σε παιδιά άλλα 130 περιστατικά σε παιδιά από την αρχή της πανδημίας. 

Νέα προειδοποίηση για το παιδικό σύνδρομο που συνδέεται με τον κορωνοϊό

«Αυτό το σύνδρομο είναι σπάνιο. Είναι πολύ βασικό να το τονίσουμε στους γονείς ότι είναι πάρα πολύ σπάνιο στα παιδιά και αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεραπείες με τις οποίες τα παιδιά πάνε καλά» εξήγησε ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας .

Το αγοράκι παραμένει στην εντατική μονάδα, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του. Επικοινωνεί με το περιβάλλον και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Τα συμπτώματα του σπάνιου συνδρόμου είναι κυρίως η φλεγμονή στα τοιχώματα των αρτηριών και των άλλων αιμοφόρων αγγείων, υψηλός πυρετός, πόνοι στην κοιλιά, εμετοί, διάρροια, εξανθήματα στο δέρμα, κόπωση, συμπτώματα που δεν μπορούν να αποδοθούν σε κάποιον ιό. Η αιτία της Kawasakι (από την οποία πάσχουν μόνο ένα έως τρία παιδιά ανά 10.000 στις δυτικές χώρες) είναι ένα μυστήριο. Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος τους απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, η οποία γυρνάει «μπούμερανγκ» στον οργανισμό τους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top