Κορωνοϊός: «Ο γιος μου παλεύει για τη ζωή του» λέει ο πατέρας του 8χρονου

Το παιδί εμφάνισε συμπτώματα Kawasaki

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 8χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και εμφάνισε συμπτώματα του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Kawasaki.

Ο πατέρας του μικρού μαχητή, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον αγώνα που δίνει το παιδί του. 

Κορωνοϊός: Mε συμπτώματα Kawasaki νοσηλεύεται 8χρονος στη ΜΕΘ

Όπως είπε μετέφεραν το αγόρι στο νοσοκομείο με συμπτώματα υψηλού πυρετού που δεν υποχωρούσε για τρεις μέρες. 

«Ο γιος μου αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή. Είναι στην εντατική και οι γιατροί προσπαθούν βήμα-βήμα να αντιμετωπίσουν αυτό που του συμβαίνει. Μπορεί να είναι Kawasaki, αλλά μπορεί και να μην είναι. Μου έκατσε ένα πολύ δύσκολο λαχείο. Γιατί όχι και σε μένα. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι από τα πολύ σπάνια περιστατικά στη χώρα μας», είπε. 

Νέα προειδοποίηση για το παιδικό σύνδρομο που συνδέεται με τον κορωνοϊό

Ο ίδιος εξήγησε πως η νόσος που εμφάνισε το παιδί του συνδέεται με τον κορωνοϊό, ενώ οι γιατροί τους έχουν πει ότι κινδυνεύει η ζωή του. 

Ο 8χρoνος πριν από λίγες μέρες νόσησε από κορωνοϊό, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα αρχικά. Στη συνέχεια, ενώ έδειχνε να ξεπερνά τον κορωνοϊό, άρχισε να έχει πρόβλημα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Όλα τα μέλη της οικογένειας του παιδιού είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό και κάποια είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Ο οχτάχρονος είχε υποβληθεί σε τεστ, τα οποία είχαν βγει αρνητικά, όμως εμφάνισε συμπτώματα και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο. 

Κορωνοϊός: Το μυστηριώδες σύνδρομο τύπου Kawasaki πλήττει και ενήλικες

Η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top