Κορωνοϊός: Mε συμπτώματα Kawasaki νοσηλεύεται 8χρονος στη ΜΕΘ

Πρόκειται για σπάνια αντίδραση στα παιδιά που έχουν Covid-19

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου νοσηλεύεται ένα 8χρονο παιδί, το οποίο νόσησε από κορωνοϊό και εμφάνισε συμπτώματα του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Kawasaki.

Σύψας: «Εστία υπερμετάδοσης η Ερμού αν ανοίξουν όλα τα καταστήματα»

Η κατάσταση του παιδιού κρίνεται κρίσιμη, αλλά σταθερή και οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί πριν από λίγες μέρες νόσησε από κορωνοϊό, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα αρχικά. Στη συνέχεια, ενώ έδειχνε να ξεπερνά τον κορωνοϊό, άρχισε να έχει πρόβλημα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Κρούσματα: 203 στη Θεσσαλονίκη, 164 στην Αττική - Η γεωγραφική κατανομή

Όλα τα μέλη της οικογένειας του παιδιού είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό και κάποια είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Μάλιστα, ο οχτάχρονος είχε υποβληθεί σε τεστ, τα οποία είχαν βγει αρνητικά, όμως εμφάνισε συμπτώματα και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο. 

Οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευθεί και λίγο αργότερα το αγοράκι εμφάνισε και συμπτώματα του συνδρόμου Kawasaki. 

Κορωνοϊός: Το μυστηριώδες σύνδρομο τύπου Kawasaki πλήττει και ενήλικες

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέα προειδοποίηση για το παιδικό σύνδρομο που συνδέεται με τον κορωνοϊό

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top