8χρονος με κορωνοϊό: «Μην ανοίξετε τα δώρα μου πριν βγω απ' το νοσοκομείο»

Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης που θέλει να γίνει αστροναύτης

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 8χρονος Γιαννάκης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, καθώς εμφάνισε συμπτώματα του συνδρόμου Kawasaki μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού

Ο μικρούλης, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στη Παιδιατρικής Κλινικής σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορωνοϊό. Είναι δε, το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα μας. 

Συμπτώματα kawasaki σε 8χρονο: Είναι καταβεβλημένος, καρφωμένος στο κρεβάτι

Ο Γιάννης πολεμά γενναία για τη ζωή του και το μυαλό του είναι στα Χριστούγεννα και στο δώρο που περιμένει από τον Άγιο Βασίλη. 

Η μητέρα του, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε στην ΕΡΤ πως ο μικρός μέσα από τη ΜΕΘ της ζήτησε να πει στα αδέλφια του να μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του χωρίς εκείνον στο σπίτι. 

Συγκινημένοι είναι και οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μπορέσει ο Γιάννης να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία. 

Κορωνοϊός: «Ο γιος μου παλεύει για τη ζωή του» λέει ο πατέρας του 8χρονου

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε πως ο 8χρονος, λίγο πριν τον διασωληνώσουν, τους είπε πως όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει αστροναύτης. 

Ο Γιάννης μπήκε στη ΜΕΘ την περασμένη Παρασκευή, μετά από πέντε μέρες νοσηλείας στην Παιδιατρική κλινική και αφού έλαβε την απαραίτητη αγωγή. Μάλιστα, όπως είπε στον Alpha, ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, η κατάσταση της υγείας του αρχίζει να δείχνει σημάδια βελτίωσης. 

Ο μικρός Γιάννης μετά την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό εμφάνισε συμπτώματα του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Kawasaki. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 8χρονου νόσησε από κορωνοϊό στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και εκδήλωσε συμπτώματα και κυρίως υψηλό πυρετό. Η πολυμελής οικογένεια με τα οκτώ παιδιά μπήκε σε καραντίνα όλο τον Νοέμβριο και ο πατέρας ήταν απομονωμένος μέσα στο σπίτι. 

Κορωνοϊός: Mε συμπτώματα Kawasaki νοσηλεύεται 8χρονος στη ΜΕΘ

Η 27η Νοεμβρίου ήταν η μέρα που ο 8χρονος ανέφερε στην οικογένειά του ότι δεν αισθανόταν καλά και είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό. Στις 30 Νοεμβρίου και ενώ ο πυρετός παρέμενε υψηλός, ο παιδίατρος λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο πατέρας του παιδιού είχε νοσήσει από κορωνοϊό, προέτρεψε την οικογένεια να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο. Και τα τρία τεστ στα οποία υπεβλήθη ο ανήλικος βγήκαν αρνητικά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να βγάλουν το συμπέρασμα ότι το παιδί νόσησε επίσης από κορωνοϊό την περίοδο που είχε νοσήσει και ο πατέρας του. Έτσι του έκαναν τεστ αντισωμάτων, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό του 8χρονου ήταν διαλυμένο και τους γιατρούς να αποφασίζουν τη διασωλήνωσή του. 

Κορωνοϊός: Το μυστηριώδες σύνδρομο τύπου Kawasaki πλήττει και ενήλικες

Τα παιδιά που προσβάλλονται από τη νόσο Kawasaki ή την ελαφρύτερη μορφή της εμφανίζουν προβλήματα εξανθήματα στο δέρμα, πυρετό, ανευρίσματα των στεφανιαίων στην καρδιά, καρδιακή ανεπάρκεια, χαμηλή πίεση, πόνο στην κοιλιά και διάρροιες.

Υπενθυμίζεται ότι η συσχέτιση της μόλυνσης από κορωνοϊό με μια πολυσυστηματική φλεγμονώδη νόσο, η οποία προσομοιάζει με το σύνδρομο Kawasaki είχε γίνει από την περασμένη άνοιξη, με περιστατικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νέα προειδοποίηση για το παιδικό σύνδρομο που συνδέεται με τον κορωνοϊό

Η νόσος αυτή ονομάστηκε ως πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιών – Multisystem Inflammatory Syndrome in Children (MIS-C) και καταχωρήθηκε ως αποτέλεσμα της διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στη λοίμωξη από Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται μια πολύ σπάνια αντίδραση στα παιδιά που μολύνονται ή νοσούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top