Εξαδάκτυλος: «Κακή ιδέα το άνοιγμα των καταστημάτων στις 14 Δεκεμβρίου»

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν ξεθυμαίνει»

Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Α. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι το εθνικό σύστημα υγείας δε θα αντέξει νέα έξαρση της πανδημίας κορωνοϊού.

Χριστούγεννα με lockdown χωρίς εστίαση και ψυχαγωγία - Τι μπορεί να ανοίξει

«Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα. Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δε θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Lockdown μέχρι 7 Ιανουαρίου: Κλειστά σχολεία και εστίαση

Όπως είπε το δεύτερο κύμα της πανδημίας δε δείχνει να ξεθυμαίνει, ενώ εξέφρασε φόβους ότι μια πρόωρη κίνηση θα το ενισχύσει και θα φέρει νέα κορύφωση στην κυκλοφορία του κορωνοϊού. 

«Ο αριθμός κρουσμάτων έφτασε σε οροφή νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε και επιμένει. Το ένα είναι συνάρτηση του αλλού. Μετά τις γιορτές θα δούμε αποκλιμάκωση έτσι όπως φαίνεται», είπε. 

Lockdown: Μέχρι εννέα άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Επανέλαβε τέλος ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ακόμα και στις περιοχές που έχουν καλή εικόνα, όσον αφορά στα κρούσματα. 

«Θα είναι δύσκολα τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πρέπει να βρούμε τρόπο να απαλύνουμε τη δυσκολία στο μέτρο του δυνατού» ,σημείωσε και κατέληξε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε οι λατρευτικοί χώροι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top