Χριστούγεννα με lockdown χωρίς εστίαση και ψυχαγωγία - Τι μπορεί να ανοίξει

Ρεβεγιόν μέχρι εννιά άτομα, πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο

Όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Aplha

Μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για το αν και ποια καταστήματα θα ανοίξουν τελικά ενόψει των Χριστουγέννων, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «λελογισμένο άνοιγμα», ώστε να μην προχωρήσουμε σε νέο lockdown

Στη συνέντευξή του στον Alpha, ο Κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση για την τήρηση των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, το οποίο μπορεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας. 

Τι θα ανοίξει τα Χριστούγεννα - Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις   

Αποκάλυψε επίσης πως έως το τέλος του έτους θα δοθεί έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κι έτσι θα ξεκινήσουν και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. 

Δεδομένου όμως ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου πρέπει να γίνουν με διαφορά τριών – τεσσάρων εβδομάδων, ο πληθυσμός θα αρχίσει να αποκτά ανοσία γύρω στον Φεβρουάριο. 

Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα

Αυτό σημαίνει πως τους επόμενους δύο μήνες θα συνεχίσουν να ισχύουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και οι πολίτες δε θα πρέπει να δείξουν κανέναν εφησυχασμό. 

Έτσι το διάστημα αυτό οι μετακινήσεις με τη χρήση των SMS ενδεχομένως να συνεχίσουν, όπως και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας. 

Lockdown: Μέχρι εννέα άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσουν πριν τον εμβολιασμό του πληθυσμού, με τον πρωθυπουργό να τοποθετεί το άνοιγμά τους προς το… Πάσχα.  

Lockdown: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για τον λιανεμπόριο

Το σίγουρο είναι, ότι μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κλειστά θα παραμείνουν έως τις 7 Ιανουαρίου τα σχολεία, τα δικαστήρια, η εστίαση, η ψυχαγωγία, οι αθλητικές δραστηριότητες, τα χιονοδρομικά κέντρα, κτλ. 

Lockdown μέχρι 7 Ιανουαρίου: Κλειστά σχολεία και εστίαση

Θα απαγορεύονται επίσης οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και θα διατηρηθεί η απαγόρευση συναθροίσεων. 

Το μόνο που θα επιτραπεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι να κάνει κάποιος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιάς με μία ακόμα οικογένεια και σίγουρα όχι με περισσότερα από εννέα άτομα σε κάθε σπίτι. 

Τι θα γίνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση του ωραρίου πέρα από τις 21:00 το βράδυ σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο, ώστε να διευκολυνθούν οι αγορές των πολιτών χωρίς συνωστισμό. 

Γεωργιάδης: Σκληρά μέτρα αν δεν τηρηθούν οι κανόνες στην αγορά

Ενδεχομένως να υπάρξει και μια χαλάρωση για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση. 

Άνοιγμα της αγοράς: Ποια καταστήματα σηκώνουν ρολά - Οι πιθανές ημερομηνίες

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού ελεγχθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία και οι επιστήμονες κάνουν τις εισηγήσεις τους. Όλοι τηρούν στάση αναμονής και όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα έχει γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top