Άνοιγμα της αγοράς: Ποια καταστήματα σηκώνουν ρολά - Οι πιθανές ημερομηνίες

«Πρεμιέρα» κάνουν στις 7 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά με εποχικά είδη

Μπορεί οι «αριθμοί» να μην αυτοί που περίμεναν οι επιστήμονες μετά από έναν μήνα lockdown, όμως όπως όλα δείχνουν, το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς είναι πια αποφασισμένο ενόψει Χριστουγέννων. 

Γεωργιάδης: Ανοίγει όλο το λιανεμπόριο στις γιορτές -  Με ποια σειρά 

Μετά το «ποδαρικό» των εποχικών καταστημάτων που ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου, παίρνουν σειρά τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, σηκώνοντας ρολά την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ή τη Δευτέρα στις 14 του μηνός. 

Σταμπουλίδης: Ποια εποχικά καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία, καθώς βρίσκονται ψηλά στη λίστα των καταστημάτων που προηγούνται.  

Το σχέδιο της κυβέρνησης θέλει κλιμακωτό άνοιγμα της αγοράς για την πολυπόθητη ανάσα των Χριστουγέννων. Αν λοιπόν, δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα στη χώρα, γύρω στις 18 Δεκεμβρίου υπολογίζεται να ανοίξουν και όλα τα μικρότερα εμπορικά  καταστήματα, κεντρικά ή συνοικιακά.

«Δεν είμαστε σε μια κατάσταση που έχουμε τιθασεύσει πλήρως την επιδημία και οποιαδήποτε μαζική κινητικότητα θα φουντώσει πάρα πολύ γρήγορα ξανά την επιδημία.  Να κάνουμε τα ψώνια μας όσο πιο αραιά γίνεται , με όσο το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό» επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τελευταία παίρνουν σειρά τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα με τα σενάρια να  «κλειδώνουν’ λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Μέχρι στιγμής η Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου φέρει τον τίτλο της «επικρατέστερης ημερομηνίας». 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top