Γεωργιάδης: Ανοίγει όλο το λιανεμπόριο στις γιορτές -  Με ποια σειρά 

Aνοίγουν τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών, τελευταία τα εμπορικά κέντρα 

Στη σειρά με την οποία θα γίνει η άρση του lockdown στα εμπορικά καταστήματα αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι «Καλημέρα», ενώ ανακοίνωσε οτι σταδιακά θα ανοίξει όλο το λιανεμπόριο.   

Σταμπουλίδης: Ποια εποχικά καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

«Τη Δευτέρα το πρωί ανοίγουν 110 εποχικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια, αυτά που πουλάνε αμιγώς χριστουγεννιάτικα είδη. Έχουμε δεχτεί μια σφοδρή κριτική από τον κλάδο αυτό, γιατί δεν ανοίξαμε όλα τα καταστήματα που έχουν χριστουγεννιάτικα είδη και μόνο τα αμιγώς. Όλα τα καταστήματα αυτά είναι 19.000. Καταλαβαίνετε το ρίσκο που θα είχε μια τέτοια απόφαση, την ώρα που προσπαθούμε να ελέγξουμε την πανδημία. Όμως αυτά τα 110 καταστήματα είναι λίγα, μπορούμε να τα ελέγξουμε και πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα τηρήσουν τα μέτρα».  

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, τα καταστήματα σε κάθε φάση ανοίγματος θα ανοίγουν με διαφορά τριών - τεσσάρων ημερών, αλλά προειδοποίησε ότι αν υπάρξουν  σκηνές συνωστισμού, θα πρέπει να ξανακλείσουν. «Δε θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορωνοϊού στο κρισιμότερο σημείο» τόνισε.  

Ο Υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι τα κομμωτήρια είναι αυτά που θα προηγηθούν, για να ακολουθήσουν τα παιχνίδια, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία. «Στη συνέχεια, αν όλα πάνε καλά και δουλέψουμε 3-4 μέρες με αυτά ανοιχτά και δούμε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και κυρίως τηρούνται τα μέτρα, θα πάμε και στο υπόλοιπο λιανικό εμπόριο», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι σχεδιάζεται  να ανοίξει όλο το λιανικό εμπόριο μέσα στις γιορτές, «γιατί είναι μεγάλη η ζημιά για μια επιχείρηση να μη δουλέψει αυτό το διάστημα». 

Lockdown: Ανοίγουν παιχνιδάδικα, ανθοπωλεία και κομμωτήρια μετά τα εποχικά

Τα εμπορικά κέντρα πάντως είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν, καθώς πρώτα θα ανοίξουν τα μικρότερα καταστήματα και μετά τα μεγάλα. «Πάντως και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να ανοίξουν τις γιορτές», ενώ διευκρίνισε ότι τα καταστήματα παιχνιδιών θα επαναλειτουργήσουν όλα μαζί, μικρά και μεγάλα. «Τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών έχουν τεράστιο όγκο εμπορεύματος που επίσης έχει εποχικά χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος τους πωλείται κατά τη διάρκεια των εορτών», εξήγησε. 

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε πάντως ότι όσοι θα παραβιάζουν τα μέτρα, εκτός από το πρόστιμο θα πρέπει και να κλείσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. 

Όλο το σχέδιο πάντως είναι υπό την αίρεση ότι θα συμφωνήσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top