Γεωργιάδης: Σκληρά μέτρα αν δεν τηρηθούν οι κανόνες στην αγορά

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους κλάδους, που έχουν πληγεί περισσότερο»

«Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες. Θα δούμε αν και πώς θα ανοίξουμε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο και άλλοι κλάδοι της αγοράς πριν τις γιορτές.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο Open, η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Βάλαμε πρώτα τα εποχικά είδη και είπαμε να αρχίσουμε με αυτά και ακολούθως θα πάμε στα μαγαζιά με παιχνίδια, λουλούδια, βιβλία, κτλ» τόνισε ο υπουργός, ενώ δεν ξεκαθάρισε εάν τελικά αυτό θα αφορά και τα κομμωτήρια.

Γεωργιάδης: Ανοίγει όλο το λιανεμπόριο στις γιορτές -  Με ποια σειρά 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη «δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση», αν και τόνισε ότι «κλειστό λιανεμπόριο μέσα στις γιορτές, σημαίνει μεγάλη οικονομική ζημία».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως τα νούμερα ακόμη παραμένουν υψηλά, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά για να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες: «Όσο αυξάνεται η κινητικότητα, τόσο δυστυχώς αυξάνεται και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού».

Παράλληλα, με την ευκαιρία του ανοίγματος των 110 εποχικών καταστημάτων από σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο υπουργός προειδοποίησε για σκληρά μέτρα, εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες.

«Οι εικόνες που ήρθαν από την Αγγλία με το άνοιγμα των καταστημάτων είναι εφιαλτικές. Παίρνουμε μικρό ρίσκο με το άνοιγμα των 110 εποχικών καταστημάτων, υπό τον όρο ότι θα σεβαστούν τους κανόνες και δε θα δούμε εικόνες συνωστισμού. Αν δούμε τέτοιες εικόνες και υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης, θα λάβουμε πιο σκληρά μέτρα», είπε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top