Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν ανοίγουν τα σχολεία πριν τα Χριστούγεννα

Τι είπε για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία

Τι είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.

Στους λόγους για τους οποίος οι επιδημιολόγοι εισηγήθηκαν το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Lockdown μέχρι 7 Ιανουαρίου: Κλειστά σχολεία και εστίαση

Όπως είπε, η μη βελτιωμένη εικόνα στις ΜΕΘ ήταν το βασικό κριτήριο ώστε να αναβληθεί η έναρξη των σχολικών μαθημάτων πριν τις γιορτές.

«Παρά την υποτονική βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, εισηγηθήκαμε την αναβολή του ανοίγματος των σχολείων για δύο λόγους. Το πιο σημαντικό κριτήριο από την έναρξη της πανδημίας είναι η εικόνα στις ΜΕΘ και η εικόνα στις ΜΕΘ δεν βελτιώθηκε. Έτσι οποιαδήποτε κινητικότητα εντός και εκτός των σχολείων θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Lockdown: Μέχρι εννέα άτομα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Επίσης, η καθηγήτρια πρόσθεσε ότι «Η απόφασή μας δεν αναιρεί τη θέση ότι τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν και τα πρώτα που πρέπει να ανοίξουν. Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί άριστα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την δια ζώσης εκπαίδευση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται μετάδοση στα σχολεία, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για αυτό εισηγηθήκαμε το άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα».

Κορωνοϊός: Μειωμένα και σήμερα τα κρούσματα - Υψηλός ο αριθμός των νεκρών

Τι είπε για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε επίσης και για τον μαζικό εμβολιασμό στη Βρετανία, τονίζοντας ότι «Δεν ξαφνιαζόμαστε από τις κινήσεις της Βρετανίας. Τα τελευταία 20 χρόνια είχαν κάνει κάτι ανάλογο σώζοντας τις ζωές πολλών μικρών παιδιών. Υπήρξε η πρώτη χώρα που εφάρμοσε μαζικό εμβολιασμό ενάντια στην μηνιγγίτιδα πριν αρκετά χρόνια. Οι Βρετανοί εμβολίασαν τότε το 80% των παιδιών και των εφήβων τους».

Βρετανία: Ξεκινούν από αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19

Ως παράδειγμα, η καθηγήτρια ανέφερε ότι το 2012, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκαν πάνω από 300 περιστατικά κοκκύτη. «Οι Βρετανοί εμβολίασαν όλες τις εγγύους σπάζοντας πολλά ταμπού. Εμβολιάστηκε το 78% των εγκύων που βρίσκονταν τότε στον τρίτο τους μήνα κύησης. Το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Οι Βρετανοί έχουν επιδείξει εγρήγορση, αυξημένα αντανακλαστικά, τόλμη και έχουν παρουσιαστεί πρωτοπόροι παγκοσμίως σε αυτό τον τομέα. Θα το πω ξανά, η εφαρμογή ενός μαζικού εμβολιασμού σώζει ζωές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top