«Θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και παράλληλα να τηρούμε τα μέτρα»

Τι είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρίζα Τσολιά

Οι ειδικοί κοιτούν μέρα με τη μέρα τα αποτελέσματα από το lockdown και την πορεία της πανδημίας και αναλόγως προχωρούν σε μέτρα. Το εμβόλιο φτάνει και οι ελπίδες μας έχουν στραφεί σε αυτό. Ωστόσο, όπως σημειώνει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του εμβολίου, Μαρίζα Τσολιά, δε θα πρέπει να επαναπαυτούμε.

Εμβολιασμός: Με τρεις τρόπους θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες

«Θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και παράλληλα να τηρούμε τα μέτρα, μέχρι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ώστε να ανακοπεί η πορεία του ιού. Έχουμε όμως μακρύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» είπε η κ. Μαρίζα Τσολιά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου.

Όπως είπε, αν πετύχουμε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, «σε 9 με 12 μήνες από τώρα, ίσως να είμαστε πολύ καλύτερα και να έχουμε κερδίσει τη μάχη».

Παγώνη: Επιστροφή στην κανονικότητα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Η ίδια κατέληξε ότι μπορεί και το καλοκαίρι να είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς ο κόσμος θα αποδεχθεί τον εμβολιασμό. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση γιατί υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και δεν τηρούνται επαρκώς τα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top