Εμβολιασμός: Με τρεις τρόπους θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες

Τι είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού πλησιάζει και το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι έτοιμο. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο με τρεις τρόπους.

Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού: Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού στους πολίτες

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, το το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό θα μπορεί να γίνει:

1). μέσω της άυλης συνταγογράφησης, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους πολίτες στον ιστότοπο gov.gr με τους κωδικούς Taxis και τον ΑΜΚΑ τους
2). μέσω της πλατφόρφμας emvolio.gov.gr, η οποία δεν έχει ανοίξει ακόμα 
3). μέσω τηλεφώνου

Κικίλιας: Αυτή είναι η διαδικασία για να εμβολιασθούν οι πολίτες

«Όσοι έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση θα ενημερώνονται αυτόματα είτε μέσω email, είτε μέσω sms, με προκαθορισμένο ραντεβού για μέρα, ώρα και μέρος εμβολιασμού. Ο πολίτης Θα αποδέχεται ή θα απορρίπτει το προκαθορισμένο ραντεβού με μήνυμα» διευκρίνισε.

O υφυπουργός τόνισε ότι ο κύριος τρόπος θα είναι ψηφιακός και ότι ο προγραμματισμός του εμβολιασμού είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση, καθώς για πρώτη φορά οργανώνεται ένας μαζικός εμβολιασμός.

Στόχος είναι να πραγματοποιούνται δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί μηνιαίως, ενώ σειρά προτεραιότητας θα έχουν οι υγειονομικοί, οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top