Κικίλιας: Αυτή είναι η διαδικασία για να εμβολιασθούν οι πολίτες

Με εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση και SMS τα ραντεβού

Στον τρόπο με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για εμβολιασμό και όλη τη διαδικασία αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  μιλώντας στην εκπομή «Καλημέρα» του Σκάι. Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν πρώτα στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε να τους αποσταλεί SMS, το οποίο θα τους ορίζει ραντεβού σε ένα από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. «Ήδη κάνουμε προσομοιώσεις και ασκήσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι» δήλωσε.

Κικίλιας: Είμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα - Να αντέξουμε μέχρι το εμβόλιο  

Ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει αναλάβει με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη την τεχνική προετοιμασία, ετοιμάζει κι άλλα εργαλεία για την επικοινωνία κράτους και πολιτών, για  το ζήτημα του εμβολιασμού. 

Όσον αφορά το  σχέδιο εμβολιασμού ο κ. Κικιλίας επισήμανε ότι  «προχωράμε στη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας». 

«Όταν εγκριθούν τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και φτάσουν στη χώρα και τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα, εντός  24 ωρών ξεκινάμε τον εμβολιασμό. Για να πετύχει αυτή η επιχείρηση, πρέπει να εμβολιαστούν εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας με εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις». 

Με σειρά προτεραιότητας ο εμβολιασμός - Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου

Ο Υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι  «έχουμε εκπονήσει ένα επιστημονικό και τεχνοκρατικό σχέδιο μεταφοράς, συντήρησης και ψηφιακής διαχείρισης των δεδομένων που αφορά κέντρα υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, εμβολιαστές. Όλο αυτό θα κρίνει πως θα επιστρέψουμε καταρχάς σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια πώς θα πάρουμε τις ζωές μας μέσα». 

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε για τη  σειρά των εμβολιασμών ότι οι ομάδες προετεραιότητας είναι  υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, γηροκομεία και ειδικές δομές. Στις περιπτώσεις που οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν, το κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη. «Δηλαδή οι κινητές ομάδες, οι ΚΟΜΥ, θα πάνε στα γηροκομεία μας και στις κλειστές δομές και θα εμβολιάσουν το σύνολο των ωφελουμένων και το προσωπικό τους», ανέφερε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top