Κικίλιας: Είμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα - Να αντέξουμε μέχρι το εμβόλιο  

Συναγερμός: Στη Βόρεια Ελλάδα εθελοντικά γιατροί από νοσοκομεία της Αθήνας

«Ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τρίτο κύμα» ανέφερε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά τα προστατευτικά μέτρα.   

Κορωνοϊός: 2.186 νέα κρούσματα - Υψηλός ο αριθμός νεκρών και διασωληνωμένων

«Πρέπει να επανακαθορίσουμε τη στάση μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και τους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.   

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε αναλυτικά στην έκτακτη κατάσταση που επικρατεί μετά τη Θεσσαλονίκη σε μία σειρά νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «γίναμε μάρτυρες μιας τιτάνιας προσπάθειας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα», αλλά και στην εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση αυτή.     

Κορωνοϊός: Κατέληξε και δεύτερος αστυνομικός μέσα σε λίγες ώρες

Όπως ανακοίνωσε «μετά την πρωτοβουλία που πήραμε και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα πολυμελής ομάδα ιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξει την προσπάθεια αυτών των νοσοκομείων».  

Ο κ. Κικίλιας διάβασε τα ονόματα των γιατρών για να τιμήσει την προσφορά τους, ενώ ανέφερε ότι και από το ΕΣΥ επίσης, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, θα μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα γιατροί από δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας.  

Υψηλό το ιικό φορτίο κορωνοϊού στη χώρα – Όλα ανοιχτά για την άρση lockdοwn

«Η χώρα δίνει τη μάχη της, ο πλανήτης δίνει τη μάχη του. Το επόμενο διάστημα θα κριθούμε όλοι από τον τρόπο με τον οποίο θα εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας» τόνισε ο Υπουργός Υγείας σχετικά με τον εμβολιασμό, ενώ ανακοίνωσε ότι ο αντίστοιχος του FDA  Eυρωπαϊκός Oργανισμός Φαρμάκου βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης του εμβολίου. «Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει την αμέσως επόμενη ημέρα  που θα έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα,  με δυνατότητα να εμβολιάζονται 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα» διευκρίνισε. 
«Κλείστε τα αφτιά σας στα fake news» προέτρεψε ο κ. Κικίλιας τους πολίτες σχετικά με τον εμβολιασμό.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top