Υψηλό το ιικό φορτίο κορωνοϊού στη χώρα – Όλα ανοιχτά για την άρση lockdοwn

«Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

Για ξεχωριστά φετινά Χριστούγεννα έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας δεν έκρυψε ότι το ιικό φορτίο του κορωνοϊού παραμένει ακόμα υψηλό, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρά τις δυσκολίες το ΕΣΥ λειτουργεί στο 100%, παλεύοντας απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε πόσο πιθανό είναι να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Δεκέμβρη.

Κόφτης στα SMS στο 13033; - Τι θα γίνει με τον έξτρα κωδικό 7

«Πέρα και πάνω απ' όλα είναι η δημόσια υγεία και να ξεπεράσουμε αυτήν την συγκλονιστική κρίση... Δεν έχω προτρέξει ποτέ να προκαταλάβω τις εξηγήσεις των επιστημόνων... Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά».

Επαναλαμβάνοντας τη φράση του Πρωθυπουργού ότι πλέον δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, τόνισε πως τα στοιχεία για τον κορωνοϊό είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στην άρση ή όχι του lockdown. Παράλληλα  έκανε λόγο για «συγκλονιστική προσπάθεια» του ΕΣΥ και σημείωσε: «Από 37 οι ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα έφτασαν τις 220». 

Oι «κόκκινες» περιοχές καθυστερούν την άρση του lockdown - Γρίφος η εστίαση

Δράμα: Τι απαντά στις καταγγελίες για υποστελέχωση του νοσοκομείου

«Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορωνοϊό. Το νοσοκομείο της Δράμας Είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια. Δε θα αφήσω κανέναν τόνισε να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους». Αυτή ήταν η απάντηση του Βασίλη Κικίλια στις καταγγελίες που έκαναν στο στο OPEN TV η πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε, και ο Γιώργος Γεωργιάδης πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Δράμας σχετικά με την υποστελέχωση του νοσοκομείου στη Δράμα.

Κορωνοϊός: Πρόταση για lockdown «δύο ταχυτήτων»

Η κυρία Κιόρτεβε και ο κ. Γεωργιάδης δήλωσαν πως 80 νοσηλευτές και 20 γιατροί νοσούν από τον κορωνοϊό, ενώ μόνο δύο είναι οι πνευμονολόγοι στο νοσοκομείο. Τέλος, επεσήμαναν πως δεν μπορούν να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος και πως χρειάζονται άμεσα ειδικούς γιατρούς.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top