Κόφτης στα SMS στο 13033; - Τι θα γίνει με τον έξτρα κωδικό 7

Οι τρεις τρόποι που εξετάζονται για τον εμβολιασμό των πολιτών

Δείτε στο video τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη

Απαντήσεις στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να βάζει κόφτη στα sms στο 13033 έδωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να προστεθεί ένας έξτρα κωδικός με το νούμερo 7, στα μηνύματα πoυ θα στέλνουν οι πολίτες το επόμενο διάστημα.

Πιερρακάκης: ‘Ερχονται και ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα sms», τα οποία είναι άλλωστε, ισοδύναμα με το χαρτί».

Παράλληλα εξήγησε πως αν του ζητηθεί από τους ειδικούς να μπει ένας έξτρα κωδικός στα sms μετακίνησης το τεχνικό κομμάτι είναι εύκολο προκειμένου να υλοποιηθεί. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι.

Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών, έκανε σαφές ότι «το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού» και εξήγησε ότι «το τελευταίο σκέλος, όπου μπαίνει ο δικός μας ρόλος είναι η ενημέρωση του πολίτη».

Κορωνοϊός: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο

Εμβολιασμός πολιτών: Τρεις οι τρόποι που εξετάζονται

  • Τηλεφωνικό κέντρο: Ενημέρωση των πολιτών διά τηλεφώνου
  • Πλατφόρμα για ραντεβού: Εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, να μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και να κλείνει το ραντεβού
  • Άυλη συνταγογράφηση: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, να λάβει χωρίς αίτηση ένα sms που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα.

Τέλη Κυκλοφορίας: Ηλεκτρονικά η κατάθεση των πινακίδων

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κάλεσε τους πολίτες να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα, όπου όπως είπε, δηλώνεται και διεύθυνση, συνεπώς το κέντρο εμβολιασμού που θα προτείνεται, θα είναι κοντά στον κάθε πολίτη.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι ο εμβολιασμός θα γίνεται βάσει των κριτηρίων της Επιτροπής Εμβολιασμού και μόνο το τεχνικό κομμάτι της οργάνωσης θα γίνεται μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. «Καλύτερο να πήξουμε στις πλατφόρμες, παρά στις ουρές», είπε αναφερόμενος στο πλήθος των πλατφορμών τις οποίες πλέον χρησιμοποιούμε και παρομοίασε το gov.gr με το ΚΕΠ, καθώς εκεί συγκεντρώνονται πλέον 819 υπηρεσίες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top