Κορωνοϊός: Ραντεβού με SMS για το εμβόλιο

Πώς θα γίνεται η διαδικασία μέσω της άυλης συνταγογράφησης

Την απλοποίηση της διαδικασίας για τα ραντεβού που θα προγραμματιστούν όταν έρθει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προωθεί η κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης χτίζει ένα νέο και σύγχρονο μοντέλο το οποίο θα απευθύνεται σε όλους και θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού μέσω SMS προκειμένου να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με SMS στο 13033 και click away ψώνια

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή ΣΚΑΪ Καλημέρα με αφορμή τη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, τρία είναι τα κανάλια που θα αξιοποιηθούν: 

Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές, τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη.

Κορωνοϊός: Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί τα πάντα για τα εμβόλια

Πρόκειται για ένα κανάλι το οποίο ο κος Πιερρακάκης χαρακτήρισε καινοτομία, αφού όπως εξήγησε, «εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνει το εμβόλιο».

Για τον λόγο αυτό, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προέτρεψε τον κόσμο που δεν έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση να το κάνει για να διευκολυνθεί, εξηγώντας πως πρέπει όλοι να το κάνουμε.

Κορωνοϊός: «Φοβάμαι το τρίτο κύμα της πανδημίας»

Κατάθεση Πινακίδων… Ψηφιακά

Αναφερόμενος στην κατάθεση πινακίδων, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι πλέον θα μπορεί κάποιος να δηλώνει σε πλατφόρμα ψηφιακά την ακινησία του οχήματος, χωρίς να πρέπει να πάει στην εφορία.

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την κατακόρυφη αύξηση θανάτων

«Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει κατάθεση πινακίδων) τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα» είπε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια ιδέα της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών, που «αγκαλιάστηκε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top