Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με SMS στο 13033 και click away ψώνια

Πρώτα θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα - Κρίσιμη η εβδομάδα που έρχεται

Από το στόμα των λοιμωξιολόγων κρέμεται η κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τις επόμενες αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τη μετάβασή μας στις γιορτές.

Με τα κρούσματα κορωνοϊού και τον τριψήφιο αριθμό θανάτων, που ανακοινώθηκαν χθες, να μην αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, εξετάζεται μέρα με τη μέρα και βδομάδα με τη βδομάδα το πώς αλλά και πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα καθώς και ποια θα έχουν προτεραιότητα.

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την κατακόρυφη αύξηση θανάτων

Η εβδομάδα που έρχεται θεωρείται κρίσιμη για το άνοιγμα της αγοράς, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να δηλώνει στο «ΣΚΑΪ Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά, πως εξετάζεται η μέθοδος click away με την οποία θα κάνουμε τα ψώνια μας το επόμενο διάστημα.

Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξει η αγορά – Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις

Χριστούγεννα με SMS στο 13033

Ο Άδωνις Γεωργιάδης  δεν απέκλεισε το 13033 να μας συντροφεύσει και στα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα συνωστισμού.

Γεωργιάδης: Ψώνια με τη μέθοδο click away

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, και τα παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η λειτουργία της αγοράς θα γίνει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη, θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away.Tι σημαίνει αυτό; Ότι θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελουν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοιξουν πολύ αργότερα.

Κόρωνοϊός: Ποια καταστήματα θα ανοίξουν με προτεραιότητα

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα μας δώσει το σημάδι εκκίνησης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως η οικονομία θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή. «Ο Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορωνοπάρτι. Με αυτές τις πρακτικές, όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε», είπε.

«Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε. Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εμείς στο ΥΠΑΝ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα – Σε τρεις φάσεις η έξοδος από το lockdown

Σε τρεις φάσεις, όπως έγινε και τον Μάιο, θα βγούμε σταδιακά από το lockdown, σύμφωνα με το αναθεωρημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο,  φυσικά με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης και τα  κλαμπ. 

Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο που μένουμε και πρέπει να ξεχάσουμε τις εκδρομές αφού δε θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια. 

Τέλος για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα γίνει σύσταση να μην υπερβαίνουν οι καλεσμένοι τους 9 με 10, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top