Τέλη Κυκλοφορίας: Ηλεκτρονικά η κατάθεση των πινακίδων

Αυστηρά τα πρόστιμα για όσους παρανομήσουν

Δείτε τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, μιλώντας την Κυριακή στον Σκάι

Η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζει τα πάντα, ακόμη και την κατάθεση των πινακίδων στην εφορία.

Το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να καταθέσει νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ΙΧ την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, με στόχο να αποφευχθεί πιθανός συνωστισμός από προσέλευση χιλιάδων πολιτών στις εφορίες, εν μέσω πανδημίας.

Τέλη Κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς θα τα πληρώσετε

Το καινούργιο σύστημα θα λειτουργεί ως εξής: οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα επισκέπτονται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα δημιουργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Κορωνοϊός: Mε αγορές click away θα ψωνίσουμε τις γιορτές

Εκεί θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να θέσουν σε ακινησία το όχημά τους, καταχωρώντας και τις πινακίδες του οχήματος, ώστε να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

«Θα δηλώνεις ψηφιακά την ακινησία του οχήματος, χωρίς να χρειάζεται να καταθέσεις ο ίδιος τις πινακίδες στην εφορία», είπε στον Σκάι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα κρατούν τις πινακίδες στο σπίτι τους, ωστόσο θα προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα σε όσους μπουν στον πειρασμό να κυκλοφορήσουν το όχημά τους, τα οποία πιθανόν να φτάσουν ακόμη και τις 3.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top