Τέλη Κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς θα τα πληρώσετε

Tσουχτερά πρόστιμα για όσους τα αμελήσουν

Δείτε στο video τι είχε πει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την ενδεχόμενη παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας άνοιξε και πλέον όσοι θέλουν και μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί.

Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι διαθέσιμα από χθες Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ενώ οι πληρωμές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο TAXISnet.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει να γίνει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, διαφορετικά προβλέπονται πρόστιμα για όλους όσοι το αμελήσουν.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τέλος του έτους η απόφαση για ενδεχόμενη παράταση

Να σημειωθεί ότι στο ειδοποιητήριο περιλαμβάνεται κι ένας κωδικός (QR Code). Σκανάροντας τον κωδικό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά να ακολουθείται αυτή η διαδικασία, προκειμένου οι οδηγοί να αποφεύγουν την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Τέλη κυκλοφορίας: Για ποιους εξετάζει μειώσεις η κυβέρνηση

Τέλη Κυκλοφορίας: Πώς τα εκτυπώνουμε και τα πληρώνουμε - Η διαδικασία

Για να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας, μπαίνετε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, και επιλέγετε:

Εάν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

  • Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
  • Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Εάν δεν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

  • Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
  • Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Τέλη Κυκλοφορίας: Τα πρόστιμα για όσους δεν τα πληρώσουν

Εάν οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν επιλέξει να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, καταθέτοντας πινακίδες έως τις 31 Δεκεμβρίου, υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του 2020.

Η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αν για παράδειγμα για ένα όχημα προβλέπεται πληρωμή 120 ευρώ, στην περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το συγκεκριμένο ποσό αυτό, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος θα πληρώσει συνολικά 240 ευρώ (120+120 = 240 ευρώ)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top