Κορωνοϊός: Mε αγορές click away θα ψωνίσουμε στις γιορτές

Εποχικά και καταστήματα παιχνιδιών θα ανοίξουν για τα Χριστούγεννα

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο Δεκέμβριος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε lockdown εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει πλέον σε τριψήφια νούμερα καθημερινά, η παράταση του lockdown και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί μόνο τον Νοέμβριο

Επιδημιολόγοι αλλά και κυβέρνηση έχουν στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, ενώ ήδη τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται το σχέδιο λειτουργίας της αγοράς για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με SMS στο 13033 και click away ψώνια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει σταδιακά και με αυστηρούς κανόνες, ενώ θα συνεχιστεί η μετακίνηση με sms στο 13033.

Προτεραιότητα θα δοθεί στο άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη και των καταστημάτων με παιχνίδια, τα οποία τον Δεκέμβριο πραγματοποιούν ένα μεγάλο ποσοστό του συνολικού τζίρου του έτους.

Τα κέντρα διασκέδασης δε θα ανοίξουν κατά την περίοδο των εορτών, ενώ ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τα εστιατόρια και τις καφετέριες, τα οποία, ωστόσο, είναι πιθανόν να μην ανοίξουν. «Δε θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αλλά είναι πιο δύσκολη η εστίαση από το λιανεμπόριο», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι τη Δευτέρα.

Τι είναι το click away

Οι τελικές αποφάσεις για το λιανεμπόριο θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Εάν επαναλειτουργήσει, αυτό θα γίνει με αυστηρούς κανόνες περί μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, ενώ ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης έχει αναφερθεί σε αγορές με click away, δηλαδή να γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα (είτε ηλεκτρονικά είτε από το τηλέφωνο), να ετοιμάζεται και με ραντεβού σε καθορισμένη ώρα να γίνεται η παραλαβή. 

«Επιθυμία όλων να λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα τα καταστήματα, έστω και εν μέρει»

«Συμμερίζομαι την αγωνία όλων των ανθρώπων της αγοράς, όμως τώρα το πρώτο μας μέλημα είναι ο έλεγχος της πανδημίας. Δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένη ημερομηνία», είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας με νόημα πως «μας κυβερνά ο ιός».

«Επιθυμία όλων μας θα ήταν η αγορά να λειτουργήσει την εορταστική περίοδο, έστω και εν μέρει και με κανόνες. Οι φετινές γιορτές δε θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top