Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού: Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού στους πολίτες

Γιγαντιαία επιχείρηση για την παραλαβή και τη διανομή των εμβολίων

Με τους υγειονομικούς θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, οι οποίοι - βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων - αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο. Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό καταστρώθηκε το σχέδιο για την παραλαβή, φύλαξη και διανομή των εμβολίων, με στρατηγικό στόχο να έχει χτιστεί ως τον Ιούνιο ένα τείχος ανοσίας με περίπου 7 εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες. 

Τα ραντεβού των πολιτών για εμβόλιο στην τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Μόνο με ραντεβού τα εμβόλια - Μηχανισμός σε τρία επίπεδα

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται μόνο με ραντεβού και ήδη στήνεται μηχανισμός σε τρία επίπεδα, για να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Όσοι είναι γραμμένοι ή θα γραφτούν στο σύστημα άυλης συνταγογράφησης στο ehealth.gr, θα πάρουν απευθείας SMS  στο κινητό τους, για την ημέρα και την ώρα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να αποδεχθούν το ραντεβού. 

Δεύτερη εναλλακτική είναι να μπαίνουν οι πολίτες στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και με τον ΑΜΚΑ τους να πληροφορούνται για τον χρόνο εμβολιασμού τους. 

Κικίλιας: Τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και ασφαλή

Η τρίτη εναλλακτική καλύπτει όσους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτοί θα καλούνται από ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για επιβεβαίωση του ραντεβού τους

Στους υγειονομικούς τα πρώτα εμβόλια

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, θα είναι γιατροί και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα. Σειρά θα πάρουν τη γηροκομεία και οι ηλικιωμένοι και μετά οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, που χαρακτηρίζονται ως υψηλής επικινδυνότητας. 

Στόχος είναι να γίνονται περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί κάθε μήνα, έτσι ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο να έχει καλυφθεί το 60 με 70% του πληθυσμού. 

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κλειδί» την ενημέρωση των πολιτών για την ασφάλεια των εμβολίων και κάλεσε την ιατρική κοινότητα να βγει μπροστά. 

Γιγαντιαία επιχείρηση για την παραλαβή και τη διανομή των εμβολίων σε όλη τη χώρα

Οι προετοιμασίες για τη γιγαντιαία επιχείρηση παραλαβής των πρώτων εμβολίων, είναι πρωτοφανείς.

Αμέσως μετά την άφιξη τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το πολύτιμο και ευαίσθητο φορτίο θα παραληφθεί από φορτηγά- ψυγεία των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και θα παραδοθεί σε ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες- ψυγεία στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, την Πάτρα και την Κρήτη. Από εκεί, θα διανεμηθούν σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top