Κορωνοϊός: Σκέψεις να μετατραπεί το Βελλίδειο σε ΜΕΘ

Γώγος: «Να μην κυκλοφορεί κανείς έξω»

Οριακή είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τα νοσοκομεία να δέχονται τρομερή πίεση λόγω των πολύ αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό

Κορωνοϊός: 284 νεκροί μέσα στον Νοέμβριο - Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Ήδη, το αμφιθέατρο του ΑΧΕΠΑ έχει γίνει χώρος αναμονής ασθενών, ενώ στα προαύλια του συγκεκριμένου νοσοκομείου, του Ιπποκρατείου και του Αγίου Παύλου έχουν γεμίσει σκηνές και λυόμενα περίπτερα που παραχώρησε η ΔΕΘ.

Σκηνές στο ΑΧΕΠΑ

Η εφημερίδα «Καθημερινή» μάλιστα σήμερα αποκαλύπτει πως υπάρχουν σκέψεις το Βελλίδειο να μετατραπεί σε ΜΕΘ για τους διασωληνωμένους ασθενείς με covid-19 που δεν χωράνε στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. 

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για την αναχαίτιση της πανδημίας

Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει και θυμίζει πολύ Μπέργκαμο, προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη, που μεταξύ άλλων προβλέπει την ενεργοποίηση έως την Κυριακή, 50 νέων κλινών ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: 2.752 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο!

Επίσης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμη και τους χώρους στο υπόγειο – πυρηνικό καταφύγιο.

ΑΧΕΠΑ Προαύλιο Με Σκηνές

Γώγος: «Να μην κυκλοφορεί κανείς έξω»

«Είμαστε στα όρια στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό και υπάρχει κινητικότητα στο Βόρεια Ελλάδα για να ανοίξουμε κι άλλες ΜΕΘ. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο», παραδέχθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Θεσσαλονίκη: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας - Κλείνουν τα δημοτικά

Τόνισε ακόμα πως το lockdown πρέπει να εφαρμοστεί πιο αυστηρά, λέγοντας:

«Κανείς να μην κυκλοφορεί έξω. Το lockdown να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερη έκταση».

Σκηνές Αχέπα

Όπως είπε τέλος, η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο, είναι μια σωστή σκέψη, η οποία προς το παρόν δε χρειάζεται. Επεσήμανε τέλος ότι είναι πολύ θετικό ότι μετά από δωρεές υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες. 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top