Θεσσαλονίκη: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας - Κλείνουν τα δημοτικά

Βασίλης Κικίλιας: Ανοίγουν άλλες 50 ΜΕΘ

«Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα είναι σοβαρή», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετέβη για να έχει ενημέρωση για τις μονάδες υγείας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά κι από λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους για την πορεία των πραγμάτων. 

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ηρωικούς» τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που δίνουν σκληρή μάχη, ενώ ανέφερε πως από χθες μέχρι σήμερα διασωληνώθηκαν άλλοι 25 άνθρωποι στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως προστίθενται στη μάχη άλλες 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ωστόσο απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας - Από τι θα εξαρτηθεί

Όσον αφορά τα τεστ του ΑΠΘ, που έδειξαν πως το 32% των τεστ κορωνοϊού βγαίνει θετικό, ο κ. Κικίλιας είπε αυτά τα στοιχεία είναι από ένα εργαστήριο, αυτό του ΑΠΘ, και πως δεν είναι παντού έτσι τα πράγματα.

Κορωνοϊός: «Βράζει» η Θεσσαλονίκη - Το 32% των τεστ βγαίνουν θετικά

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς, των οποίων ζήτησε τη συνδρομή στη δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως είπε, οι ανάγκες του ΕΣΥ, είναι για παθολόγους, λοιμωξιολόγους, εντατικολόγους (για ΜΕΘ) και αναισθησιολόγους.

«Η χώρα πλέον είναι μία υγειονομική περιφέρεια», είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως εάν χρειαστεί οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε άλλες περιφέρειες.

«Παρακαλώ τους Θεσσαλονικείς, αλλά και όλους, να προσέξουν και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι οριακή, αν και βρίσκεται σε lockdown εδώ και 8 ημέρες (από τις 3 Νοεμβρίου).

Όλα αυτά οδηγούν την κυβέρνηση στο να εξετάζει και νέα μέτρα για να ανακόψει την πορεία μετάδοσης του ιού στη βόρεια Ελλάδα.

Προ των πυλών αυστηρότερο lockdown στη Θεσσαλονίκη

Νέα, σκληρόμετρα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία ήδη διανύει την 9η μέρα σε lockdown εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να επανέλθει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 5 τα ξημερώματα, με εξαίρεση μόνο λόγους εργασίας ή υγείας.

Παράλληλα, στις σκέψεις είναι το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων. 

Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζουν σήμερα, στην τακτική συνάντησή τους κάθε Τετάρτη με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ένας θάνατος από κορωνοϊό ανά 35 λεπτά

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2384 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα για την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.

Διασωληνωμένοι ήταν 263 άνθρωποι, ενώ καταγράφηκαν 41 θάνατοι, δηλαδή ένας ανά 35 λεπτά.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top