Κορωνοϊός: «Βράζει» η Θεσσαλονίκη - Το 32% των τεστ βγαίνουν θετικά

Εκτάκτως στην πόλη ο Βασίλης Κικίλιας

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, η οποία μόνο χθες, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, κατέγραψε 652 νέα κρούσματα, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία της πόλης «ασφυκτιούν».

Κικίλιας: Συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη – Στο 32% τα θετικά τεστ!  

Όπως ανακοίνωσε, χθες, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το ποσοστό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 32%, δηλαδή περισσότεροι από 3 στους 10 που κάνουν το τεστ βρίσκονται θετικοί στον ιό. Το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα φτάνει το 14%.

Το ιικό φορτίο είναι, επίσης, αυξημένο και αυτό φαίνεται από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, από τις 311 εισαγωγές που έγιναν χθες, οι 120 ήταν στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι 50 κλίνες ειδικών μονάδων μετατρέπονται σε κλίνες ΜΕΘ με εξοπλισμό από το στρατηγικό απόθεμα του υπουργείου Yγείας που είχε ετοιμαστεί τους τελευταίους μήνες.

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 9:30 στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των διασωληνωμένων

Χθες, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.384 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από αυτά, τα 652 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 588 στην Αττική. Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60.570. 

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 263, ο μεγαλύτερος αριθμός έως τώρα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών και τo 86.3%, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

Κορωνοϊός: 2.384 νέα κρούσματα και 41 θάνατοι σήμερα!

Τέλος, 41 ασθενείς κατέληξαν. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 866, οι 351 (40.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top