Κικίλιας: Συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη – Στο 32% τα θετικά τεστ!     

Τα στοιχεία για τον υγειονομικό χάρτη και τις ΜΕΘ σε ολόκληρη τη χώρα  

Συναγερμό  κήρυξε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τις διαστάσεις που προσέλαβε η πανδημία στη Θεσσαλονίκη, κατά τη σημερινή πρώτη ενημέρωση από τον ίδιο, στην παρούσα φάση, για τον κορωνοϊό. 

 Έκτακτο σχέδιο για ΕΣΥ και Covid -19 ανακοινώνει την Τρίτη ο Κικίλιας  

«Ήλθε η στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς δεν προσέξαμε.  Η θετικότητα στα τεστ είναι στο 32% σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΠΘ. Πρέπει να προβληματίσει όλους μας πώς συμπεριφερθήκαμε το τελευταίο καιρό».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη συνέχεια στα μέτρα που ελήφθησαν στην πόλη ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα αυτό της πανδημίας.    

«Στην πρώτη φάση αναπτύξαμε 43 κλίνες ΜΕΘ στη δεύτερη άλλες 85 και φτάσαμε στην τρίτη φάση, εκεί που κάποιοι έλεγαν ότι κάνουμε επιλογή ασθενών ή κυκλοφορούσαν αφόρητα fake news. Εκπονήσαμε ειδικό σχέδιο ανάγκης και αναπτύσσουμε 50 νέες ΜΕΘ με το απόθεμα που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και ετοιμάσαμε στο Υπουργείο Υγείας τους    τελευταίους μήνες».  


Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Fake news η επιλογή ασθενών στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σήμερα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας υπάρχουν  232 κλίνες ΜΕΘ. 

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για όσα υποστήριξε τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας λόγο για fake news, ενώ σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης ανέφερε:   

Τσίπρας στο Star: Η κυβέρνηση δε νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή  

«Ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά,  κάναμε και θα κάνουμε ότι χρειασθεί και είναι απολύτως αναγκαίο μαζί με την ελληνική κοινωνία για να ξεπεράσουμε την κρίση». 

Ευχαρίστησε τέλος το προσωπικό του ΕΣΥ. «Είναι συγκλονιστική αυτή η προσπάθεια. Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε για το προσωπικό του ΕΣΥ. 

Νωρίτερα ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο πώς διαμορφώνεται  σήμερα ο υγειονομικός χάρτης σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε 517 κλίνες ΜΕΘ   «και έχουμε  φτάσει σήμερα να έχουμε 1082 ΜΕΘ και μέχρι το τέλος του  έτους άλλες 1.500 ΜΕΘ». 

Σχετικά με τις ΜΕΘ ανέφερε επίσης ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κατά μέσο όρο 30-35 αναμονές για ΜΕΘ πριν τον κορωνοϊό, τώρα έχουμε  0 αναμονές εν μέσω πανδημίας. Κανείς συμπολίτης μας δεν περιμένει  είτε έχει καρδιακό, εγκεφαλικό επεισόδιο είτε Covid -19» επισήμανε ο Υπουργός Υγείας. 

O κ. Κικίλιας ανακοίνωσ επίσης ότι στη μάχη κατά του Covid-19 ρίχνονται 200 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία σε όλη τη χώρα.    . 
               

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top