Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Fake news η επιλογή ασθενών στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου

Διαψεύδονται οι φήμες περί επιλογής ασθενών που θα νοσηλευτούν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού δείχνουν τα λύματα

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του Πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών.

«Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με επτά κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια με διοικητές νοσοκομείων Μακεδονίας-Θράκης

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε νωρίτερα το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη, με όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε σαφείς οδηγίες στους Διοικητές για το επιχειρησιακό σχέδιο που αναπτύσσεται, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα που δοκιμάζονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top