Κορωνοϊός: Στο τραπέζι πιο αυστηρά μέτρα για περιορισμό των μετακινήσεων

Πάνω από 8,5 εκατ. SMS το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του lockdown

Σε πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού είναι διατεθειμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. 

13033: Τι ισχύει τελικά με τον «κόφτη» στα sms

Όπως είπε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται το σενάριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Η χώρα διανύει την πέμπτη ημέρα επιβολής του εθνικού lockdown. Χθες, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 2.384 νέα κρούσματα, 41 νεκροί και 263 διασωληνωμένοι.

Στο επίκεντρο τα SMS στο 13033

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για τις αποφάσεις που θα λάβουν κυβέρνηση και ειδικοί. Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν οι εκατομμύρια αποστολές SMS που έγιναν στο 13033. 

Πιο συγκεκριμένα, μόνο μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Νοεμβρίου, εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033. Το Σάββατο στο 13033 έφτασαν 4,7 εκατ. γραπτά μηνύματα, ενώ την Κυριακή 3,9 εκατ.

Κορωνοϊός: Κατέληξαν 19 ασθενείς μέσα σε λίγες ώρες

Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ συγκριτικά με το πρώτο lockdown. Τότε ο μέσος όρος των sms ήταν 2,9 εκατ. Βέβαια στο δεύτερο lockdown οι περισσότεροι πολίτες μετακινούνται «νόμιμα», καθώς τα σχολεία είναι ανοιχτά, όπως και πολλές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι, όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 1.000 σε έναν ικανοποιητικό αριθμό, τότε θα μπορεί να γίνει λόγος για χαλάρωση του lockdown.

«Πιέζεται» το σύστημα υγείας

Μεγάλη είναι η ανησυχία και για το σύστημα υγείας το οποίο φαίνεται να «ασφυκτιά». Ο αριθμός των διασωληνωμένων σημειώνει νούμερα-ρεκόρ, ενώ σε πολλά νοσοκομεία έχει καλυφτεί πάνω από το μισό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 263 ασθενείς.

Κικίλιας: Σοβαρή η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που καταγράφει. 

Τόνισε πως στη μάχη θα προστεθούν άλλες 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top