Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για την αναχαίτιση της πανδημίας

Τι εξετάζουν κυβέρνηση και επιστήμονες

Με την απαγόρευση κυκλοφορίας να τίθεται από αύριο σε ισχύ από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, κυβέρνηση και επιστήμονες στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν και νέα μέτρα που ίσως χρειαστούν να ληφθούν, αν αυτή δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Lockdown: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 – 05:00 – Τι επιτρέπεται;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η ενίσχυση της τηλεργασίας και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Αυτό όμως θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που δε λειτουργήσουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, όπως επιβεβαίωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Mega.

Κορωνοϊός: Μετρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού οι κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Εξετάζονται επίσης ο περιορισμός και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αλλά και μετακινήσεων με αποστολή SMS στο 13033. 

Στόχος είναι, αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα έως τώρα μέτρα, να αποφευχθούν οι καταχρήσεις που παρατηρούνται στην αποστολή των SMS που είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το πρώτο lockdown. 

Κορωνοϊός: 2.752 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο!

Τα βλέμματα όλων πάντως είναι στραμμένα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, όπου δίνεται πραγματική μάχη για να μπορέσει να αντέξει το σύστημα υγείας. 

Οι επιστήμονες αναμένουν από την επόμενη εβδομάδα κάμψη των κρουσμάτων και των εισαγωγών σε ΜΕΘ, καθώς θα αποτυπωθεί σε αυτά τα νούμερα το αποτέλεσμα του γενικού lockdown που είναι σε ισχύ. 

Θεσσαλονίκη: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας - Κλείνουν τα δημοτικά

Σήμερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή ημερήσια συζήτηση των αρχηγών για την πανδημία, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά σε όσα έχει κάνει η κυβέρνηση έως σήμερα, καλώντας την Αντιπολίτευση να καταθέσει τις προτάσεις της. 


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top