Συνελήφθη δραπέτης που είχε δολοφονήσει επιχειρηματία στη Μύκονο

Εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Δομοκού

περιπολικό

Εντοπίστηκε από την αστυνομία και συνελήφθη στην Καλλιθέα, ο άνδρας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Μίμη Ζουγανέλη το φθινόπωρο του 2010 στη Μύκονο. 

Ο 41χρονος Πολωνός είχε δραπετεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς πήρε πενθήμερη άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ. 

Τελικά οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν στην οδό Θησέως. 

Ο 41χρονος είχε πάνω του διαβατήριο με άλλα στοιχεία, αλλά από την εξέταση των αποτυπωμάτων του ταυτοποιήθηκε πως ήταν ο δράστης της δολοφονίας. 

Η δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη

Στις 8 Οκτωβρίου 2010 ο Μίμης Ζουγανέλης, επιχειρηματίας και προσωπικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού του στη Μύκονο. 

Δούρειος Ίππος της ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία του ήταν μια 28χρονη Πολωνή χορεύτρια, με την οποία ο 73χρονος διατηρούσε ερωτική σχέση. 

Λόγω της κρίσης, ο επιχειρηματίας είχε μεταφέρει πολλά μετρητά στο χρηματοκιβώτιό του, που ήταν κρυμμένο στο σπίτι του. Αρκετές μέρες πριν η 28χρονη είχε επισκεφθεί την πατρίδα της, όπου φέρεται να συνομίλησε με τον Πολωνό εραστή της, αποκαλύπτοντάς του ότι ο 73χρονος είχε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιό του. 

Ο Πολωνός με έναν συνεργό του, έστησαν καρτέρι στο θύμα έξω από το σπίτι του κι όταν επέστρεψε άρχισαν να τον χτυπούν. Όταν εκείνος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος τον έσυραν μέσα στο σπίτι για να τους πει πού είχε κρυμμένα τα λεφτά. 

Τον χτύπησαν άσχημα, τους υπέδειξε το σημείο και τελικά οι δράστες τον αποτελείωσαν, χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία. Τον εγκατέλειψαν εκεί κι έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το σύστημα κλειστού κυκλώματος, έναν φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. 

Τον Μίμη Ζουγανέλη εντόπισε λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top