Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία εν μέσω καραντίνας

Πάνω από 1.700 κλήσεις σε έναν μήνα

Γυναίκα που κλαίει

Μπορεί η καραντίνα και ο κατ΄οίκον περιορισμός λόγω κορωνοϊού να έλαβε τέλος προς το παρόν, τα θλιβερά αποτελέσματά τους, όμως, βγαίνουν σταδιακά στο φως. Ένα φαινόμενο που παρουσίασε αύξηση τις δύσκολες στιγμές του εγκλεισμού, είναι η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Ενδοοικογενειακή βία: Τα περιστατικά αυξήθηκαν 6% λόγω καραντίνας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων τον τελευταίο μήνα έλαβε συνολικά 1.769 κλήσεις, ενώ οι κλήσεις για περιστατικά βίας τον Απρίλιο έφθασαν τις 1.070 και οι αντίστοιχες κλήσεις το Μάρτιο ήταν 325. Εξίσου ανησυχητική είναι η αύξηση των κλήσεων για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τον Απρίλιο, με 648 κλήσεις.

ΕΛ.ΑΣ: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Οι κλήσεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σχεδόν τετραπλασιάστηκαν το μήνα της «καραντίνας» σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, το Μάρτιο, που καταγράφηκαν 166 κλήσεις για παρόμοια περιστατικά.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι επτά στα δέκα περιστατικά βίας καταγγέλθηκαν από τα ίδια τα θύματα και τρία στα δέκα καταγγέλθηκαν από τρίτα πρόσωπα, όπως γονείς, παιδιά, αδέρφια, γείτονες και φίλοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top