ΕΛ.ΑΣ: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Τι μπορούν να κάνουν οι Φορείς

γυναίκα που κλαίει

Η ελληνική αστυνομία εξέδωσε οδηγίες για τους πολίτες για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω καραντίνας, η οποία παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση.

Το γεγονός ότι «μένουμε σπίτι» δε σημαίνει ότι «μένουμε σιωπηλοί». Για αυτό, σε περίπτωση που είστε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, καλέστε το 100. Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με την ακριβή διεύθυνση, το ονοματεπώνυμο και το είδος επείγουσας ανάγκης, όπως «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου».

Ενδοοικογενειακή βία: Τα περιστατικά αυξήθηκαν 6% λόγω καραντίνας!

Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς, όπως από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας.

Αναζητήστε άμεσα ιατρική περίθαλψη και πείτε στον γιατρό όλη την αλήθεια. Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.  Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια. 

Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες ή επικοινωνήστε και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr.

Οδηγίες προς τους Φορείς για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας: 

Αν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων σας, έρχεστε σε επαφή με πολίτη που καταγγέλλει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ή διαπιστώσετε ότι ο πολίτης υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

  • σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
  • ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
  • επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), για την παροχή οδηγιών – κατευθύνσεων. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top