Στίβεν Χόκινγκ: Οι δύο γάμοι, οι απιστίες και οι φήμες περί κακοποίησης

Ποιο μυστήριο δεν κατάφερε να λύσει ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους

Ο Στίβεν Χόκινγκ -ο οποίος πέθανε σαν σήμερα στις 14 Μαρτίου του 2018-, υπήρξε ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη. Ο κορυφαίος αστροφυσικός, στα 76 χρόνια ζωής του, ασχολήθηκε από την κβαντική μηχανική έως και τις μαύρες τρύπες, κατανοώντας έννοιες που για την πλειονότητα του κόσμου είναι απροσπέλαστες.

«Έφυγε» από τη ζωή στα 76 του χρόνια ο αστροφυσικός Στίβεν Χοκινγκ

Ωστόσο, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο Χόκινγκ «παραπονιόταν» πως απ΄όλα τα «μυστήρια», ένα ήταν αυτό που δεν μπορούσε να λύσει και δεν ήταν άλλο από τις γυναίκες.

Ο Στίβεν Χόκινγκ κατά τη διάρκεια διάλεξης

Ο Στίβεν Χόκινγκ κατά τη διάρκεια διάλεξης

Ο Χόκινγκ, ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «New Scientist» για τα 70α γενέθλιά του, ρωτήθηκε τι σκέφτεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας:

«Τις γυναίκες. Είναι το απόλυτο μυστήριο», είχε πει και μάλλον δεν είχε άδικο, καθώς έζησε μια ταραχώδη προσωπική ζωή.

Τάδε έφη Στίβεν Χόκινγκ: Τα σημαντικότερα αποφθέγματα του διάσημου αστροφυσικού

Ο Στίβεν Χόκινγκ

Ο Στίβεν Χόκινγκ

Οι δύο γάμοι του Στίβεν Χόκινγκ

Ο Στίβεν Χόκινγκ παντρεύτηκε δυο φορές στη ζωή του. Και οι δυο, δεν είχαν καλό τέλος

Ο πρώτος γάμος με την Τζέιν Γουάιλντ και οι τάσεις αυτοκτονίες της

Με την πρώτη του σύζυγο, Τζέιν Γουάιλντ, γνωρίστηκαν το 1962 σε ένα πάρτι του Πανεπιστημίου και ήταν αυτή που κατάφερε να τον βγάλει από τη βαριά κατάθλιψη. Τρία χρόνια μετά, το 1965, παντρεύτηκαν. Ήταν η περίοδος αφότου ο 22χρονος τότε Χόκινγκ είχε διαγνωστεί με τη νόσο του κινητικού νευρώνα ή αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS).

Ο Στίβεν Χόκινγκ με την πρώτη του σύζυγο, Τζέιν Γουάιλντ

Ο κινηματογραφικός Στίβεν Χόκινγκ με την πρώτη του σύζυγο, Τζέιν Γουάιλντ στην ταινία η Θεωρία των Πάντων

Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περίπου μια δεκαετία και κάτι. Απέκτησαν τρία παιδιά, ωστόσο το love story τους δεν τελείωσε καλά. Η Τζέιν είχε επανειλημμένα μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο γάμος τους αφότου ο Χόκινγκ άρχισε να γίνεται διάσημος αστροφυσικός.

Αν και του είχαν δώσει ελάχιστα χρόνια ζωής, εκείνος αφιέρωσε το «είναι» του στις σπουδές και τη δουλειά του, ερευνώντας τους βασικούς νόμους που κυβερνούν το σύμπαν, χωρίς να τον νοιάζει πόσο του «μένει» ακόμα να ζήσει.

Η ζωή του υπέροχου κύριου Χόκινγκ: Η ασθένεια, η αγάπη και ο ρόλος του Σύμπαντος

Ο Στίβεν Χόκινγκ με την σύζυγό του Tζέιν, που τον βοηθά να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων (Μάρτιος του 1989)

Ο Στίβεν Χόκινγκ με την σύζυγό του Tζέιν, που τον βοηθά να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων (Μάρτιος του 1989)

Kαι ενώ η επιστήμη του «άνθιζε», ο γάμος του «μαράζωνε» μέρα με την ημέρα. Η παραμελημένη του σύζυγος, πάλευε να τα καταφέρει με τις απαιτήσεις της οικογένειάς της, αλλά και ενός συζύγου σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το 2015, η Τζέιν δήλωσε στην «Telegraph» πως είχε φτάσει πολλές φορές στα πρόθυρα της αυτοκτονίας ενώ φρόντιζε τον Χόκινγκ και τα τρία τους παιδιά.

BAFTAS 2015: O Στίβεν Χόκινγκ με την σύζυγό του Τζέιν Γουάιλντ και την κόρη του, Λούσι Χόκινγκ

BAFTAS 2015: O Στίβεν Χόκινγκ με την σύζυγό του Τζέιν Γουάιλντ και την κόρη του, Λούσι Χόκινγκ

Το 1977 η Τζέιν γνώρισε τον μουσικό Τζόναθαν Τζόουνς, ο οποίος γρήγορα «μετακόμισε» στο σπίτι της οικογένειας με τις «ευλογίες» του Στίβεν Χόκινγκ, καθώς ο κορυφαίος επιστήμονας είχε πει πως ήθελε κάποιον για να φροντίζει τη σύζυγο και τα παιδιά του μετά τον θάνατό του.

O Xόκινγκ με  την σύζυγό του Τζέιν και την κόρη του Λούσι, στην πρεμιέρα της ταινίας

O Xόκινγκ με  την σύζυγό του Τζέιν και την κόρη του Λούσι, στην πρεμιέρα της ταινίας 

Παρόλο που η σχέση του Τζόναθαν και της Τζέιν παρέμεινε πλατωνική, μέρα με τη μέρα προκαλούσε όλο και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στον Χόκινγκ.

Η νοσοκόμα με την οποία ήρθε πολύ κοντά και αργότερα την παντρεύτηκε

Το 1990, πριν πάρει διαζύγιο από την Τζέιν μετά από 26 χρόνια γάμου, ήρθε πολύ κοντά με μια από τις νοσοκόμες που τον φρόντιζαν, την Ελάιν Μέισον.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 1995, χώρισε την Τζέιν και μετακόμισε σε άλλο διαμέρισμα με την Ελαίν. Το 1997 παντρεύτηκαν.

Ο γάμος με τη δεύτερη σύζυγό του, Ελαίν Μέισον

Ο γάμος με τη δεύτερη σύζυγό του, Ελαίν Μέισον

Η δεύτερη σύζυγός του τον κακοποιούσε

Ωστόσο, ούτε σε αυτόν τον γάμο ο Χόκινγκ είχε «βίον ανθόσπαρτον», καθώς το 2004 τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση πως η Ελαίν Μέισον, τον κακοποιούσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν νοσοκόμες που τον φρόντιζαν, πήγαν στην αστυνομία και την κατήγγειλαν, κατηγορώντας την για σωματική και συναισθηματική κακοποίηση. Μάλιστα, ανέφεραν πως είχε στο σώμα του μελανιές και πληγές που ήταν αδύνατο να εξηγηθούν.

Ο Χόκινγκ στο γάμο του με τη δεύτερη σύζυγό του και νοσοκόμα του, Ελαίν Μέισον

Ο Χόκινγκ στον γάμο του με τη δεύτερη σύζυγό του και νοσοκόμα του, Ελαίν Μέισον

Η κόρη του, Λούσι, είχε φτάσει στο σημείο να φωνάξει μέχρι και την αστυνομία.

Σοκαριστικά είναι τα βασανιστήρια που φέρεται να υπέφερε σύμφωνα με τη «Daily Mail» o Χόκινγκ στα χέρια της δεύτερης συζύγου του:

«Του είχε προκαλέσει κάταγμα στον καρπό, χτυπώντας το στο αναπηρικό του καρότσι, τον ταπείνωνε αρνούμενη να τον αφήσει να έχει πρόσβαση σε δοχείο ούρων, του είχε κόψει το μάγουλο με ένα ξυράφι, τον άφηνε να γλιστρά κάτω από το νερό, ενώ έκανε μπάνιο ώστε το νερό να μπαίνει στην τραχειοτομή του, ενώ τον άφηνε μόνο του στον κήπο ακόμη και όταν έξω είχε καύσωνα, με αποτέλεσμα να παθαίνει σοβαρά εγκαύματα και ηλίαση».

Στίβεν Χόκινγκ

Τόσο ο Χόκινγκ όσο και η Ελαίν είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ μέσω του «Vanity Fair» ο ίδιος είχε κάνει και επίσημη δήλωση περί αυτών, διαψεύδοντάς τες πλήρως. Τον Μάρτιο του 2004 η αστυνομία έκλεισε την έρευνα για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία στη δεύτερη σύζυγό του.

Το 2006 οι δυο τους πήραν διαζύγιο, έπειτα από 11 χρόνια γάμου.

Εκτός πάντως από τις φήμες περί κακοποίησης του σπουδαίου επιστήμονα, υπήρχαν και φήμες πως η Μέισον τον απατούσε με έναν από τους νοσοκόμους του. Και αυτή η είδηση είχε διαψευστεί από το περιβάλλον του Χόκινγκ στην «Telegraph».

Η επανασύνδεση με την πρώτη του σύζυγο

Μετά το διαζύγιο με την Ελαίν, ο Χόκινγκ επανασυνδέθηκε με την πρώτη του σύζυγο, Τζέιν.

Στίβεν Χόκινγκ

Οι δυο τους δεν έγιναν ποτέ ξανά ζευγάρι, ωστόσο οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν και έτσι ο κορυφαίος επιστήμονας λίγο πριν κλείσει για πάντα τα μάτια του, απέκτησε ξανά στενές σχέσεις με τα τρία του παιδιά και τα εγγόνια του.

Η περίοδος αυτή, ήταν από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top