Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έσκυψε το κεφάλι στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Πριν από 26 χρόνια σκοτώθηκε σε τροχαίο η θλιμμένη πριγκίπισσα

Νέα ηχογραφημένα ντοκουμέντα με τη φωνή της πριγκίπισσας Νταϊάνα «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας 26 χρόνια μετά τον θάνατό της σε τροχαίο στο Παρίσι / βίντεο mega

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1997, πριν από 26 χρόνια, κηδεύτηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η τελετή, την οποία παρακολούθησαν 2,5 δισ. τηλεθεατές, πραγματοποιήθηκε επτά ημέρες μετά τον τραγικό θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου της χρονιάς εκείνης.

Πέθανε ο Αλ Φαγέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του και της Νταϊάνα

Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι «ξεχύθηκαν» στους δρόμους του Λονδίνου για να αποχαιρετήσουν τη θλιμμένη πριγκίπισσα, ακολουθώντας τη διαδρομή από το παλάτι του Κένσιγκτον ως το κτήμα της οικογένειας Σπένσερ στο Αλθορπ. 

Πριγκίπισσα Νταΐάνα και τα παιδιά της

Η πριγκίπισσα Νταΐάνα και οι δύο γιοι της, Γουίλιαμ και Χάρι / AP

Οι δυο της γιοι, Γουίλιαμ και Χάρι ακολούθησαν τη νεκρική πομπή στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς, στο πλευρό του πατέρα τους, Καρόλου, και του θείου τους, Ερλ Σπένσερ. Η πομπή πέρασε και έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου στέκονταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι «θεωρίες συνωμοσίας» για τον θάνατό της

πριγκίπισσα Νταϊάνα κηδεία 1

Γουίλιαμ και Χάρι / AP

πριγκίπισσα Νταϊάνα κηδεία 2

Ανάμεσά τους και η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είχε μια θυελλώδη σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Καθώς το φέρετρο περνούσε από μπροστά της, η βασίλισσα έκανε μια πραγματικά σπάνια κίνηση: Έσκυψε το κεφάλι της. 

Νταιάνα

πριγκίπισσα Νταϊάνα κηδεία 3

Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα δημιούργησε ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα / AP

Νταϊάνα: «Ο γάμος με τον Κάρολο ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου»

Το θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα 

Στις 31 Αυγούστου του 1997 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της, Ντόντι Αλ Φαγιέτ, προσέκρουσε στην 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να βρει ακαριαίο θάνατο ο οδηγός του οχήματος Ανρί Πολ, αλλά και ο ίδιος ο Φαγιέτ. 

τροχαίο πριγκίπισσας Νταΐάνα 1997

Στις 31 Αυγούστου του 1997 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγιέτ προσέκρουσε σε τσιμεντένια κολώνα και βρήκαν τραγικό θάνατο / AP

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που καθόταν στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου, τραυματίστηκε, αλλά δεν έχασε τη ζωή της. Ο συνοδηγός, Τρέβορ Ρις Τζόουνς, μέλος της προσωπικής ασφάλειας της οικογένειας Φαγιέτ, τραυματίστηκε ελαφρά. 

Πριγκίπισσα Νταΐάνα και βασίλισσα Ελισάβετ

Η πριγκίπισσα Νταΐάνα και η βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Μέχρι να απεγκλωβιστεί η Νταϊάνα από το όχημα, στο σημείο είχαν σπεύσει παπαράτσι στους οποίους η πριγκίπισσα ψέλλισε: «Αφήστε με ήσυχη». Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν, καθώς πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια, ενώ όπως διαπιστώθηκε, λόγω της σύγκρουσης, η καρδιά της, είχε μετατοπιστεί προς τη δεξιά πλευρά του θώρακα.

Οι προσπάθειές των γιατρών δεν είχαν αποτέλεσμα και η πριγκίπισσα έφυγε τελικά από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα. Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα δημιούργησε ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top